Hlavní navigace

iOS 5.0 beta 2 se nese ve znamení bezdrátové synchronizace a notifikací

30. 6. 2011

Sdílet

Společnost Apple koncem minulého týdne zpřístupnila vybraným vývojářům již druhou beta verzi mobilního operačního systému iOS 5.0, která přináší několik změn spolu s iTunes 10.5 beta 2 a Apple TV Software beta 2.

Build 9A5248d iOS 5 přináší bezdrátovou synchronizaci s Macy. "Bezdrátová synchronizace dat vyžaduje iTunes 10.5 beta 2 a OS X 10.6.8 nebo Lion. Možnost zapnout bezdrátovou synchronizaci uvidíte, jakmile poprvé připojíte své zařízení k iTunes pomocí USB kabelu. Synchronizace se následně zapíná automaticky ve chvíli, kdy je zařízení zapnuté a nachází se ve stejné síti jako spárovaný počítač. Synchronizaci můžete rovněž zapnout manuálně z iTunes," uvedl Apple.

Změn doznaly také notifikace jednotlivých aplikací. Ty se nyní, když je iPhone / iPod / iPad zamknutý, objevují v bublinách, stejně jako když vám přijde nový e-mail nebo SMS zpráva. Jakmile se objeví nové upozornění, to staré se přesune navrch displeje a lze jej zobrazit jednoduše stažením prstem zpět dolů.

Mezi další změny patří možnost zálohovat na iCloud či do počítače. Drobných změn se dočkaly rovněž SMS zprávy. iOS 5.0 beta 2 je pro registrované vývojáře přístupný ve vývojářském centru Apple Dev Center.

Byl pro vás článek přínosný?