Hlavní navigace

iPhone 5 bude mít ultratenký design s větším displejem

30. 8. 2011

Sdílet

Podle posledních informací by jedním z vylepšení nové generace iPhonu měl být i lehce větší displej.

I když fanoušci Applu ještě pravděpodobně truchlí nad zprávou o odchodu Steva Jobse, pozornost se již pomalu vrací k chystaným novinkám, zejména k nové generaci iPhonu (která bývá označována jako iPhone 5 nebo také iPhone 4GS). Trh víceméně očekává, že nový iPhone přijde v září s dvoujádrovým procesorem A5, novým ultratenkým designem, 8megapixemovým fotoaparátem a HD dotykovým displejem s o úhlopříčce 4 až 4,2“. Přepracováno by také mělo být umístění antén přístroje.

Podle posledních informací ale displej určitě bude menší než 4“ a oproti iPhonu 4 s úhlopříčkou 3,5“ by měl být jen nepatrně větší. Joshua Topolsky na webu This Is My Next již v dubnu informoval, že iPhone 5 bude mít 3,7“ displej se shodným rozlišením 960 x 640 bodů jako iPhone 4, což zvýší velikost obrazových bodů a hustota tak klesne na 288 DPI. Ze stále častěji se objevujících fotografií chystaného smartphonu se zdá, že právě úhlopříčka 3,7“ se zdá být nejpravděpodobnější a i když nabídne díky srovnatelnému rozlišení pravděpodobně mírně horší kvalitu obrazu oproti iPhone 4, většina uživatelů tuto skutečnost pravděpodobně uvítá, protože někteří majitelé stávajících modelů smartphonů od Applu si stěžovali na až příliš vysoké rozlišení displeje vzhledem k malé úhlopříčce.

Zachování shodného rozlišení s iPhonem 4 pak eliminuje problémy s kompatibilitou zobrazení ve stávajících aplikacích, což je také příznivá skutečnost.

Byl pro vás článek přínosný?