Hlavní navigace

IXUS 10. narozeniny

Sdílet

Za účasti novinářů z celé Evropy oslavil v Londýně fotoaparát Canon IXUS desáté výročí svého vzniku a pochlub...


Za účasti novinářů z celé Evropy oslavil v Londýně fotoaparát Canon IXUS desáté výročí svého vzniku a pochlubil se výsledky, jichž dosáhl. Za deset let, během kterých došlo k několika významným designovým změnám, jež však stále vycházejí z původního konceptu, se postupně prodávalo 44 modelů v celkovém množství 33 milionů kusů. Společnost Canon představila i nové produkty, které mají na úspěchy značky navázat. Nový model Digital IXUS 900 Ti v titanovém těle nabízí vedle exkluzivního vzhledu také špičkové technologie: rozlišení 10,0 megapixelů, ultrakompaktní objektiv s 3násobným optickým zoomem, dotykový kruhový ovladač, širokoúhlý LCD displej s úhlopříčkou 2,5" a mimořádně vysokým rozlišením. Štíhlý fotoaparát se 7,1megapixelovým snímačem Digital IXUS 850 IS překvapí objektivem s 3,8násobným optickým zoomem, rozsahem ohniskových vzdáleností 28-105 mm (35mm ekvivalent) a optickým stabilizátorem obrazu Canon, který koriguje vliv pohybů fotoaparátu a umožňuje dosažení kvalitních výsledků při pořizování snímků za slabého osvětlení.
Další uváděnou novinkou je společník na večírky Canon Digital IXUS i7 zoom. Tento 7,1megapixelový fotoaparát disponuje 2,4x optickým zoomem a díky svým malým rozměrům 96,1 x 45,1 x 23,9 mm se pohodlně vejde do kapes a kabelek. Jeho celokovové tělo je vyráběno ve čtyřech elegantních barevných verzích džínová modř, olověná šeď, sépiová hněď a zářivá růžová. Kromě fotoaparátů IXUS byl představen i nový produkt Canon PowerShot G7 s 10,0megapixelovým snímačem, 6násobným optickým zoomem, optickým stabilizátorem obrazu a zadním 2,5" LCD displejem s vysokým rozlišením, širokým pozorovacím úhlem a antireflexní povrchovou úpravou. Všechny zmíněné produkty jsou vybaveny novým obrazovým procesorem Canon DIGIC III a technologií Face Detection AF/AE (detekce obličeje s automatickým zaostřením a expozicí), která na snímku automaticky rozpozná až devět obličejů a poté pro ně nastaví optimální zaostření a expozici. Všechny fotoaparáty rovněž zaujmou schopností fotografovat s citlivostí ISO
1600, což umožňuje fotografování v interiéru nebo v noci bez blesku. Na trhu se přístroje objeví již v průběhu měsíce října, jejich pořizovací ceny se pohybují mezi 8-15 000 Kč včetně DPH.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku