Hlavní navigace

Jak do počítače nainstalovat grafickou kartu - 4.díl

31. 5. 2015

Sdílet

 Autor: (c) vege - Fotolia.com
Instalace grafické karty značně zvýší výkon celé počítačové sestavy. Víte, jak ji správně vybrat, nainstalovat a jaký software budete pro správnou funkci grafické karty potřebovat?

Předcházející díl

 

Jen velmi málo vylepšení má na váš počítač takový dopad jako instalace nové grafické karty. Nová grafická karta dokáže váš počítač proměnit ze sestavy, která je dobrá sotva na hraní nějakých nenáročných her, na výkonné monstrum, které bude zvládat i ty nejnáročnější grafické efekty s naprosto dokonalou grácií.

Software ke grafické kartě

Nyní, když máte grafickou kartu pevně nainstalovanou v počítači a provozuschopnou, je čas podívat se na zadní část vaší počítačové skříně a připojit kabel od monitoru k příslušnému portu vaší nové grafické karty. Poté můžete spustit počítač.

Nyní nastává ta správná chvíle pro softwarovou stránku vaší grafické karty.

Grafická karta

Pokud je vaše nová grafická kata od stejné výrobce jako vaše stará grafická karta, pak je všechno jednodušší. Stačí totiž, když se v internetovém prohlížeči přesunete na stránku výrobce a odtud stáhnete nejnovější balíček s ovladači pro váš operační systém. Nezapomeňte na to, že ovladače pro grafické karty mají poměrně velkou kapacitu, klidně třeba 300 MB, takže stažení celého balíčku bude pravděpodobně nějakou tu chvíli trvat, a to v závislosti na rychlosti vašeho připojení k Internetu. Po stažení ovladačů tyto ovladače nainstalujte, restartujte počítač a nyní si už jen můžete užívat rychlosti a obrazu, které vám grafická karta bezpochyby nabídne.

Pokud kupujete novou grafickou kartu, která má jiného výrobce než vaše stará grafická karta (například pokud přecházíte tímto způsobem od firmy Intel k AMD, od AMD k firmě Nvidia a obráceně), pak nejprve odinstalujte ovladače vaší staré grafické karty a před vlastní instalací nové grafické karty počítač restartujte. V opačném případě by mohlo dojít ke konfliktu mezi starým a novým ovladačem grafické karty.

CS24

A je hotovo! A ani to nebolelo, že? Nyní, když máte v počítači novou grafickou kartu, můžete na své vylepšené počítači hrát ty nejnovější tituly ze světa počítačových her!

 

Byl pro vás článek přínosný?