Hlavní navigace

Jak na konverzi audio a video souborů s přehrávačem VLC (4)

17. 10. 2018

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Jestliže jste se někdy pokoušeli hledat software, který dokáže převádět audio a video soubory ve Windows, pak možná víte, jak těžké může být najít dedikovaná řešení, která jsou opravdu zdarma a fungují tak, jak jejich tvůrci tvrdí.

Předchozí díl

Po započetí převodu bude stavový řádek softwaru vypadat jako vždy, když přehrává nějaký soubor. Rozhraní VLC není tak komplexní jako u jiných aplikací pro konverzi multimédií, ale integrované funkce přehrávače jsou dostatečně funkční pro většinu situací.

Bezplatné alternativy s více možnostmi rozhraní

Jestliže upřednostňujete dedikovaný software pro převod multimédií s více možnostmi, pak tu máme třeba HandBrake, který dokáže dekódovat přímo  DVD (včetně zašifrovaných) či ze složek VIDEO_TS, podporuje audio soubory AC3, LPCM a MPEG a výstup umí i v MP4, AVI, OGM, AAC, MP3 či Vorbis; kromě toho zvládá dekódování dvou audio souborů najednou.

HandBrake je k dispozici pro Windows, macOS a Ubuntu.

Další tipy a triky pro VLC

Pokud byste z nějakého důvodu chtěli pro převody v rámci VLC využívat příkazový řádek, nabízejí Videolan a další na svých webech řadu instrukcí pro dekódování souborů prostřednictvím příkazového řádku ve Windows, PowerShellu a Unixu/Linuxu.

VLC dokáže přehrávat soubory z archivů ZIP a RAR, aniž by je musel rozbalovat.

Nahrávejte si obsah svojí plochy:

soutez_casestudy

Média > Otevřít zařízení pro záznam. Následně si jako režim záznamu zvolte Pracovní plochu, nastavte si snímkovací frekvenci, klikněte na vyskakovací menu ve spodní části obrazovky a zvolte Proud. Otevře se nové okno, ve kterém můžete nastavit výstupní souborový formát a umístění.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?