Hlavní navigace

Jak na konverzi audio a video souborů s přehrávačem VLC (5)

18. 10. 2018

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Jestliže jste se někdy pokoušeli hledat software, který dokáže převádět audio a video soubory ve Windows, pak možná víte, jak těžké může být najít dedikovaná řešení, která jsou opravdu zdarma a fungují tak, jak jejich tvůrci tvrdí.

Předchozí díl

Přidejte gesta myši:

Nástroje > Nastavení, zde ve spodní části obrazovky změníte možnost Zobrazit nastaveníJednoduché na Vše. Následně si v menu vlevo vyberete Rozhraní vstupů > Gesta. Seznam podporovaných gest najdete na stránce VLC Wiki.

Nahrávejte část přehrávaného zvuku či videa:

Zobrazit > Pokročilé ovládání, načež se ve spodní části obrazovky objeví nové možnosti. Následně kliknete na tlačítko pro nahrávání, kterým spustíte a zastavíte zachycování obsahu. Soubory jsou ukládány ve složkách Hudba a Video systému Windows.

Přehrávejte video na pozadí pracovní plochy:

Nástroje > Nastavení > panel Video. Zde změňte výstup na Direct3D9 nebo jednu z dalších možností DirectX, uložte a restartujete VLC. Následně otevřete soubor, pravým tlačítkem klikněte na video a nastavte ho jako plochu.

Přehrávejte video jako ASCII znaky: Nástroje > Nastavení > Video. Zde změňte výstup na Color ASCII Art. (Při testování však obsahovalo chyby…)

CS24

Streamujte webový obsah ve VLC: běžte do menu Média > Otevřít síťový proud… Po zadání adresy klikněte na přehrát nebo změňte volbu v dolní části obrazovky na převést, čímž obsah uložíte.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?