Hlavní navigace

Jak na vodní chlazení grafické karty za pouhých 20 minut - 2.díl

26. 12. 2015

Sdílet

 Autor: Sapphire
Nemusíte být vůbec žádný nijak zvlášť výjimečně zručný kutil – kapalinové chlazení pro grafickou kartu určitě zvládnete také! Na následujících řádcích vám poradíme, jak kapalinou odvést z vaší grafické karty maximum přebytečného tepla.

Předcházející díl

 

Víte, která hardwarová komponenta se v současnosti ve vašem počítači přehřívá nejvíce? Pokud tipujete procesor, pak vězte, že to už nějakou dobu vůbec není pravda. Ve skutečnosti nejvíce tepla produkuje grafická karta.

Nemusíte být žádný velmi zručný kutil

Pozitivní je, že existuje daleko jednodušší možnost řešení kapalinového chlazení, které nevyžaduje žádnou zvlášť velkou zručnost či kutilské dovednosti. Pokud potřebujete kapalinové chlazení pro svou dva roky starou grafickou kartu, protože jste konečně sebrali odvahu vymáčknout z ní maximum výkonu přes riziko, že byste ji mohli zničit, pak můžete kapalinové chlazení pro takovou kartu pořídit docela rychle a relativně levně.

Namísto vymýšlení vlastního řešení kapalinového chlazení můžete použít pro vaši grafickou kartu již hotové chladiče pro kapalinové chlazení, které jsou běžně k dostání v obchodech. Tak například firma NZXT nabízí svůj univerzální adaptér G10 na grafickou kartu, který můžete použít společně s jejich ucelenými řešeními kapalinového chlazení (jedná se o tzv. closed-loop liquid coolers). Firma Arctic zas nabízí kompletní sadu určenou právě pro chlazení grafických karet.

Podobně jako firma NZXT nabízí pro své chladiče adaptéry i firma Corsair. Pro účely tohoto seriálu budeme používat právě adaptér Hydro Series HG10 A1 od firmy Corsair. Jedná se o kovový adaptér v ceně okolo 1 000 Kč, který můžete zkompletovat s řadou oblíbených chladičů od firmy Corsair.

Corsair HG10 A1 představuje základní kovový adaptér s krytem pro větráček. Předpokládá se, že použijete větráček z původního chladiče grafické karty.

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?