Hlavní navigace

Jak na vodní chlazení grafické karty za pouhých 20 minut - 4.díl

30. 12. 2015

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Nemusíte být vůbec žádný nijak zvlášť výjimečně zručný kutil – kapalinové chlazení pro grafickou kartu určitě zvládnete také! Na následujících řádcích vám poradíme, jak kapalinou odvést z vaší grafické karty maximum přebytečného tepla.

Předcházející díl

 

Víte, která hardwarová komponenta se v současnosti ve vašem počítači přehřívá nejvíce? Pokud tipujete procesor, pak vězte, že to už nějakou dobu vůbec není pravda. Ve skutečnosti nejvíce tepla produkuje grafická karta.

Odmontování krytu větráčku

Nyní, když máte odstraněn chladič z desky grafické karty, je třeba ještě odstranit umělohmotný kryt větráčku z chladiče. Tuto operaci je třeba provést kvůli tomu, že firma Corsair po vás chce, abyste onen standardní větráček nevyhazovali, ale použili znovu. Jedná se snad o další trochu ekologie? Pravdou je, že jinak by větráček šel do elektroodpadu, že? Proto je třeba, abyste odšroubovali ty tenké šroubky po obvodu krytu větráčku. Mělo by jich být celkem šest.

Vzhledem k tomu, že onen standardní větráček použijete znovu, musíte odmontovat kryt větráčku

Po odmontování šroubků můžete kryt větráčku odebrat od chladiče opatrným zvednutím. Nyní potřebujete odebrat onen standardní větráček. Přetočte proto celý chladič a odšroubujte tři šroubky, které větráček drží. Ony šroubky jsou pěkně vidět a tvoří trojúhelník.

Standardní chladič na grafické kartě Radeon připevněný k adaptéru Corsair HG10 A1

Nyní ony tři šroubky použijte k připevnění větráčku k adaptéru HG10 A1. Ještě předtím ale nezapomeňte vodiče větráčku uspořádat tak, aby dosáhly ke konektoru větráčku na grafické kartě. V podstatě je třeba položit větráček na adaptér a poté adaptér položit na desku grafické karty a ověřit správné vedení kabelů.

Po připojení větráčku k adaptéru namontujte černý umělohmotný kryt větráčku, který je součástí balení adaptéru HG10 A1. Použijte k tomu šroubky, které opět firma Corsair přibalila k adaptéru.

Poslední operace před připojením adaptéru ke grafické kartě spočívá v instalaci čtyř vhodných distančních podložek k adaptéru. Druh použitých podložek závisí na typu chladiče .. v tomto případě se podívejte do manuálu.

Vyberte vhodné podložky pro váš chladič a poté je namontujte na adaptér

Nyní, když máte adaptér připraven, jej můžete připevnit ke grafické kartě. Pokud chcete, můžete k adaptéru připevnit i vodní blok chladiče nebo chladicí destičku, nicméně v tuto chvíli vám to může do budoucna způsobit určité potíže. Daleko lepší je v tuto chvíli pro vás připojení adaptéru HG10 A1 k desce grafické karty a následná instalace chladicí destičky.

Nezapomeňte před připojením adaptéru odstranit umělohmotnou pásku, která chrání teplovodivou podložku na adaptéru

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?