Hlavní navigace

Jak na výměnu základní desky - 1.díl

3. 10. 2015

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Výměna základní desky není právě jednoduchou a bezproblémovou záležitostí. Tento seriál vás provede možnými úskalími, které vás při této operaci mohou potkat.

Výměna základní desky je poměrně časově náročná a určitě se při ní i trochu zapotíte, zvláště tehdy, pokud jste ji nikdy nedělali. Je poměrně velké riziko, že při vyndávání staré základní desky a instalaci nové narazíte na překážky, s nimiž se prostě budete muset nějak vyrovnat. Ale nezoufejte! Tento článek vám pomůže, abyste celou operaci zvládli co možná nejrychleji a bezbolestně.

Úvod

Nejprve se však zamysleme nad tím, proč bychom vůbec měli mít důvod k výměně základní desky. (pokud ovšem hledáte pouze návod na instalaci základní desky do nového počítače, pak jednoduše následující odstavce přeskočte).

Počítačové komponenty jsou poměrně citlivé součástky a není divu, že někdy prostě doslouží . Základní desky v tomto směru nejsou vůbec žádnou výjimkou. My sami jsme několik základních desek zlikvidovali například nepovedeným flashováním BIOSu či používáním nedostatečných či vadných počítačových napájecích zdrojů. Stát se může v podstatě cokoliv a někdy je důsledkem i nevratné poškození základní desky vašeho počítače.

Výměna základní desky – to je však i docela dost práce. Než se do ní pustíte, raději třikrát se ujistěte, že je vaše základní deska skutečně poškozená. Pokud tomu tak skutečně je, nezbývá, než abyste zvážili její výměnu.

Plně funkční základní deska nainstalovaná uvnitř počítače a připravená k provozu

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?