Hlavní navigace

Jak používat fonty nejen v Office - 2.díl

31. 8. 2018

Sdílet

 Autor: (c) Stuart Miles - Fotolia.com
Stahujte, instalujte a spravujte si svou sbírku fontů – jednoduše!

Předcházející díl

 

Možná se vám to ani nezdá, ale v současnosti máme všichni přístup k takovému množství fontů, jako nikdy dříve. A navíc tolik je jich úplně zdarma! Fonty (písma) stejně jako obrázky vám přitom mohou pomoci zkvalitnit nebo také naopak totálně pokazit vaši prezentaci vytvořenou v programu MS PowerPoint, vhodný font vám pomůže lépe prodat vaši knihu, vydaný časopis či noviny (anebo naopak – špatným fontem je vše dílo odsouzeno navěky k odložení do šuplíku). To samé platí konečně i o reklamě – reklama s poutavým fontem upoutá budoucí zákazníky určitě více. Na následujících řádcích se podíváme pod pokličku právě fontům, takže budete připraveni si vhodné fonty nejen stáhnout, ale i použít ve svých vlastních projektech.

Kde jsou v počítači uloženy fonty?

U počítačů s operačním systémem Windows se fonty nachází ve složce C:\Windows\Fonts. Fonty jsou k dispozici prakticky všem programům, které se v současnosti na trhu vyskytují, včetně například programů kancelářského balíku Microsoft Office, Photoshop, Corel Draw, Illustrator atd.

Poznámka: V současnosti se hodně řeší množství fontů, které se do počítače dostávají s instalací kancelářského balíku Microsoft Office. Tak například kancelářský balík Microsoft Office Professional & Professional Plus obsahují okolo 216 fontů, zato sady Microsoft Home & Student a Home & Business mají pouze asi 68 fontů. Když jsme ale vnesli dotaz na Microsoft, proč tomu tak je, tak jsme se dodnes ještě nedozvěděli žádnou jednoznačnou odpověď.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?