Hlavní navigace

Jak se ubránit 11 skrytým bezpečnostním hrozbám - 7. díl

24. 3. 2010

Sdílet

To, že máte na svém počítači nainstalovaný antivirový program a že používáte slušný firewall, samo o sobě nemusí být zárukou, že je váš počítač dokonale chráněn před všemožnými útoky.

Jak se ubránit 11 skrytým bezpečnostním hrozbám - 7. díl

 

V tomto článku vám ukážeme, jak ubránit váš počítač před nejnovějšími a takřka dokonalými typy útoků a nezákonnými pokusy o zcizení vašich osobních dat.

První díl článku: http://pcworld.cz/software/jak-se-ubranit-11-skrytym-bezpecnostnim-hrozbam-1-dil-8861

Druhý díl článku: http://pcworld.cz/software/jak-se-ubranit-11-skrytym-bezpecnostnim-hrozbam-2-dil-8862

Třetí díl článku: http://pcworld.cz/internet/jak-se-ubranit-11-skrytym-bezpecnostnim-hrozbam-3-dil-8863

Čtvrtý díl článku: http://pcworld.cz/software/jak-se-ubranit-11-skrytym-bezpecnostnim-hrozbam-4-dil-8864

Pátý díl článku: http://pcworld.cz/software/jak-se-ubranit-11-skrytym-bezpecnostnim-hrozbam-5-dil-8865

Šestý díl článku: http://pcworld.cz/software/jak-se-ubranit-11-skrytym-bezpecnostnim-hrozbam-6-dil-8866

 

Další zdroje týkající se zabezpečení počítačů

VirusChcete-li se o bezpečnostních hrozbách dozvědět více, nebo chcete-li provést důkladnou kontrolu vašeho počítače, abyste se ujistili, že je čistý a zabezpečený, pak vězte, že na internetu najdete spoustu stránek a služeb, jež vám k tomu pomohou. Tady je několik z nich:

Hoax Encyclopedia: Na internetové stránce http://antivirus.about.com/od/emailhoaxes/l/blenhoax.htm najdete pokročilou databázi falešných poplašných e-mailů a zpráv upozorňujících na šíření virů. Proto ještě než se rozhodnete poslat nějakou poplašnou zprávu všem členům rodiny a přátelům, určitě se nezapomeňte podívat do tohoto seznamu, zda se nejedná o falešný poplach.

McAfee Virus Information Library: Na internetové stránce http://home.mcafee.com/VirusInfo/Default.aspx spravované firmou McAfee najdete kompletní seznam malwaru včetně údajů o způsobu jejich šíření a také o tom, jak můžete před nimi ochránit svůj počítač.

Microsoft Consumer Security Support Center: Na internetové stránce https://consumersecuritysupport.microsoft.com/ najdete řešení běžných problémů se zabezpečením. Dále se zde nachází odkazy na další informace na zdroje týkající se produktů pro zabezpečení počítače od firmy Microsoft.

Nástroj pro odstranění škodlivého softwaru od Microsoftu: Tento nástroj, který si můžete zdarma stáhnout na internetové stránce http://www.microsoft.com/cze/security/malwareremove/default.mspx slouží pro vyhledání a odstranění aktuálních a rychle se šířících bezpečnostních hrozeb. Toto vyhledávání má oproti prohledávání počítače antimalwarovým programem daleko menší rozsah a je daleko rychlejší. Na druhou stranu tento nástroj dokáže odhalit pouze několik málo bezpečnostních hrozeb. Novou verzi tohoto nástroje Microsoft vydává společně vždy při uvolnění bezpečnostních aktualizací, což je každé druhé úterý v měsíci.

Microsoft Security Essentials: Jedná se o zdarma dostupný antivirový program, který poskytuje počítači s legálně nainstalovaným operačním systémem Windows ochranu před viry, červy, spywarem a jinými škodlivými programy. Stáhnout si jej můžete na internetové stránce http://www.microsoft.com/security_essentials/.

PhishTank: Jedná se o projekt vydávaný komunitou dobrovolníků, jež se snaží vytvořit databázi známých internetových míst známých jako phishingové. Tuto databázi můžete použít pro identifikaci phishingových stránek, a pokud objevíte nějakou novou, můžete ji do tohoto seznamu přidat. Stránky tohoto projektu najdete na internetové adrese http://www.phishtank.com/.

CS24

Trend Micro Housecall: Tato zdarma dostupná internetová služba od firmy Trend Micro funguje jako online antivirus, což znamená, že při online kontrole počítače odhaluje a odstraňuje viry, červy, jakož i další malware.

ESET Online Scanner: Společnost Eset Software, výrobce antivirové aplikace NOD32, rovněž nabízí Online Scanner, který umožňuje komukoli zdarma otestovat počítač a odstranit z něj viry, trojské koně a další druhy infiltrací.

Byl pro vás článek přínosný?