Hlavní navigace

Jak si na Amazon Echo přehrajete zakoupenou hudbu - 4.díl

10. 11. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Svou hudební sbírku si můžete pomocí hlasové asistentky Alexa přihrát i po ukončení Amazon Music Storage

Předcházející díl

 

Hlasová asistentka Alexa od Amazonu je stále méně přívětivá pro ty uživatele, kteří, než aby si předpláceli některou ze služeb, které hudbu poskytují, jako je například Spotify, si raději hudbu kupují.

Druhá možnost: My Media for Alexa

Služba My Media je podobná službě Plex, minimálně v tom, že pro streaming souborů s hudbou, které jsou součástí vaší kolekce, do zařízení Echo je třeba nakonfigurovat zařízení, na němž bude provozován mediální server. Stejně tak má toto řešení i stejná omezení: neexistuje podpora pro whole-home streaming, a pokud chcete začít poslouchat, musíte použít speciální frázi „Ask My Media…“.

Na druhou stranu má služba My Media i několik výhod: Dokáže indexovat playlisty z iTunes a přehrávat hudbu na základě žánru a netrpí při přehrávání na zařízeních Echo Show takovými problémy, které jsme zaznamenali u služby Plex (i když ani tato služba zatím nepodporuje funkci album art).

Stinnou stránkou této služby je skutečnost, že tato služba není zdarma. Můžete ji bezplatně testovat po dobu 7 dní, po uplynutí této doby vás používání této služby vyjde na 5 USD na rok a na jeden mediální server a pro přístup až ze dvou účtů Amazon. Za 10 USD na rok pak máte k dispozici dva mediální servery a přístup z pěti účtů Amazon a konečně za 15 USD na rok máte k dispozici pět mediálních serverů a přístup až z 25 účtů Amazon.

Služba My media se konfiguruje následovně:

1. Nejprve si stáhněte software My Media for Alexa, spusťte instalační soubor a projděte procesem instalace. (Pokud si vyberete, že se po dokončení instalace nemá spouštět konzola My Media for Alexa Console, pak ji po instalaci v seznamu programu vyhledejte a spusťte sami, aby bylo možné pokračovat v instalaci ve vašem internetovém prohlížeči).

2. V konzoli My media for Alexa Console klepněte na zelené tlačítko s popiskem Next, přihlaste se do svého účtu Amazon a na následující stránce klepněte na odkaz Allow.

3. Když se objeví dotaz, zda chcete automaticky stáhnout ukázkový multimediální soubor, odpovězte záporně (vyberte možnost No).

4. V levém postranním panelu vyberte položku Watch Folders a následně stiskněte tlačítko Add Folder. Následně vyberte složku nebo složky, v nichž máte uloženy soubory s hudbou.

My Media for Amazon Alexa

5. Nainstalujte pro asistentku Alexa dovednost (skill) My Media, a to buď prostřednictvím webu, nebo vyhledáním výrazu My Media v sekci Skills mobilní aplikace Alexa.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?