Hlavní navigace

Jak si ušetřit nervy u počítače - 5. díl

9. 9. 2013

Sdílet

 Autor: © EpicStockMedia - Fotolia.com
V závěrečném dílu si představíme šikovný program pro automatické aktualizace softwaru a zbavíme se moderního rozhraní (Metro) ve Windows.

Předchozí díl

Zajistěte bezproblémové aktualizace softwaru

Zajištění aktuálnosti patchů a dalších doplňků všech vašich problémů je nutné pro zajištění potenciálních zranitelností vašeho systému, nicméně problém je, že desktopové programy se neaktualizují automaticky, jak to známe například z aplikací na chytrých telefonech. Aktualizace musíte aktivně vyhledávat – nebo se v horším případě vyrovnat s desítkami automatických „pomocníků“, kteří vyskakují na obrazovce, právě když to nejméně čekáte, a zacpávají vaše systémové zdroje. (Ano, na tebe se díváme, Java Update.)

Secunia PSI

Nebo můžete nainstalovat program Secunia Personal Software Inspector. Secunia PSI inventarizuje všechen software na vašem počítači a hlídá aktualizace. Jakmile je k dispozici nová aktualizace pro některý z vašich programů, pokusí se Secunia nainstalovat ji, aniž by vás nějakým způsobem obtěžovala. Jestliže Secunia PSI nedokáže aktualizaci aplikovat automaticky, dá vám vědět, že je k dispozici nová verze daného softwaru, a k této informaci „přibalí“ praktický odkaz ke stažení.

Zbavte se moderního vzhledu Windows

Už jsme odstranili uzamykací obrazovku Windows 8, obnovili schopnost tohoto systému přehrávat DVD a dokonce jsme navrátili zpět tlačítko Start. Sem tam nám k tomu pomohl sofware třetí strany. Jestliže to pro vás není dostatečné – a opravdu nenávidíte vše, co je spojeno s moderním uživatelským rozhraním Microsoftu – nemusíte mít strach: Je totiž možné dodat do systému Windows 8 vzhled a ovládání Windows 7. Vyžaduje to však nepoměrně vyšší nasazení než všechny kroky uvedené výše, a do obecně a relativně po povrchu jdoucího článku, jako je tento, se návod na tento proces prostě nevejde.

Zbavte se Metra

Přečtěte si tedy následujícího průvodce PCWorldu, v němž se dozvíte, jak odstranit moderní uživatelské rozhraní z počítače s Windows 8, a to krok za krokem.

soutez_casestudy

Poskytněte nám zpětnou vazbu

Co vás štve na vašem počítači? Napište nám to do komentářů. Jestliže se nám společně podaří nastřádat dostatek stížností uživatelů, mohli bychom tento seriál ještě dále rozšířit.

Konec

Byl pro vás článek přínosný?