Hlavní navigace

Jak si zdarma zálohovat počítač - 1.díl

19. 2. 2014

Sdílet

 Autor: (c) Artur Marciniec - Fotolia.com
Tak schválně – kolikrát už jste si dali závazek, že si konečně zálohujete obsah svého počítače? A že jste tak ještě neučinili? Tak směle do toho. A nebojte se – nebude vás to stát ani korunu!

Zálohujete? A zálohujete pravidelně? Pokud se vymlouváte na to, že nemáte čas ani peníze, pak se vás v tomto článku pokusíme přesvědčit, že alespoň na peníze se určitě vymlouvat nemůžete. Představíme vám totiž řešení, které vás nebude stát ani korunu. Slibujeme si od toho zejména jeden hlavní cíl - chceme vás přesvědčit, abyste si konečně zálohovali obsah svého počítače. Myslíte, že se nám to podaří?

 

Úvod

Když vám prozradíme, jak zdarma zálohovat obsah svého počítače, už si tu zálohu konečně uděláte? Stačí jedno selhání pevného disku, jedna jediná chyba způsobená uživatelem nebo napadení počítače zákeřným malwarem a je zaděláno na malér. Jediným způsobem, jak zajistit, abyste v případě nějaké takové katastrofy nepřišli o žádné svoje soubory či programy, je jejich pravidelné zálohování.

Zálohování vašich dat obecně vzato může být tak jednoduché, jako byste pravidelně kopírovali kriticky důležité soubory na vyměnitelný disk USB či externí pevný disk. V ideálním případě ale bude třeba, abyste vytvářeli vícero záloh a abyste je ukládali na různé disky. Pokud je to jen trochu možné, měl by být každý disk uložen na jiném místě. Pojďme se nyní podívat na velmi jednoduchý, nicméně komplexní trojcestný způsob zálohování, při němž využijete zdarma dostupné nástroje a které vám ušetří vaši peněženku pro případ nějaké osudové chyby v operačním systému.

CS24

 

 Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?