Hlavní navigace

Jak smazat automatické návrhy adres URL v prohlížečích - 3.díl

10. 5. 2019

Sdílet

 Autor: (c) dinoforce11 - Fotolia.com
Při psaní adresy URL do panelu Adresa internetového prohlížeče se automaticky zobrazují návrhy adres URL, které jste psali někdy dříve. Určitě nebude od věci, když si čas od času uklidíte i v této oblasti a seznam adres URL zde uložený alespoň trochu pročistíte.

Předcházející díl

 

Velkou část pracovní doby trávíme (a určitě nejen my) vyhledáváním na Internetu. To mimo jiné znamená, že se postupem času funkce automatického doplňování v panelu Adresa internetového prohlížeče zaplní různými adresami URL (a to i těmi, které jsou napsány chybně), popřípadě adresami URL, které jste navštívili jen jednou a už se k nim pravděpodobně nevrátíte. Pokud jste někdy strávili noc surfováním na Internetu, pak je velmi pravděpodobné, že funkce automatického doplňování vám vyhodí právě takové nežádoucí „kostlivce“.

Opera

V internetovém prohlížeči Opera odstraníte nevhodný návrh adresy URL podobně jako v Internet Exploreru

V internetovém prohlížeči Opera se nevhodné návrhy adres URL odstraňují velmi podobně jako v Internet Exploreru. Takový návrh adresy URL označíte v panelu Adresa a vpravo najdete znak x. Adresu URL pak odstraníte klepnutím na tento znak x.

CS24

V internetovém prohlížeči Opera ovšem tento způsob odstraňování nevhodných návrhů adres URL funguje pouze u webů ve vaší historii prohledávání. Netýká se tedy návrhů, které pochází z oblíbených položek nebo z návrhů pocházejících z vašeho výchozího internetového vyhledávače. Stejně jako u většiny internetových prohlížečů zůstává nevhodný návrh adresy URL po svém odstranění z rozevíracího seznamu v panelu Adresa, ale i v tomto případě postačí, když v panelu Adresa tento návrh označíte a stisknete klávesu Backspace.

A to je vše! Vidíte, jak je jednoduché optimalizovat svoje oblíbené internetové vyhledávače tak, aby jejich používání bylo co možná nejjednodušší – a platí to zvláště pro ty z vás, kteří se často dopouštíte překlepů.

Byl pro vás článek přínosný?