Hlavní navigace

Jak vytvořit bitovou kopii ve Windows 10 - 2.díl

17. 1. 2016

Sdílet

 Autor: © Andrea Danti - Fotolia.com
Tento návod vám ukáže, jak si můžete jednoduše zálohovat veškerý obsah na vašem pevném disku.

Předcházející díl

 

Také vás napadlo, že by nebylo špatné vytvořit si bitovou kopii pevného disku pro případ, že by najednou odešel váš pevný disk? Bitovou kopii i případné obnovení operačního systému a dat z takové bitové kopie bez problémů zvládnete i pomocí nástrojů integrovaných ve Windows 10. Pojďte si přečíst, jak na to.

Obnovení operačního systému Windows 10 ze zálohy

Pokud je operační systém Windows 10 v beznadějném stavu, nastává čas pro obnovení z již dříve vytvořené bitové kopie. Nejprve se však musíte dostat do prostředí pro obnovu systému. Do tohoto prostředí pro obnovu systému se můžete dostat třemi způsoby:

  • Pokud je možné spustit operační systém Windows, pak klepněte do nabídky Start > Nastavení > Aktualizace a zabezpečení. Poté v levém sloupci vyberte položku Obnovení a následně stiskněte tlačítko Restartovat.

Upřesnění spuštění Windows 10

soutez_casestudy

  • Pokud nelze spustit operační systém Windows, ovšem máte k dispozici disk pro opravu systému, pak vložte disk do optické mechaniky spusťte pomocí něj počítač. Jakmile se zobrazí výzva pro stisk libovolné klávesy, stiskněte libovolnou klávesu. Poté vyberte jazyk.

Spuštění operačního systému z optické mechaniky

  • Pokud nelze spustit operační systém Windows a máte k dispozici jednotku pro obnovení, pak připojte vyměnitelný disk flash do portu USB vašeho počítače a spusťte pomocí něj počítač. Pokud váš počítač odmítne spustit systém z disku USB a pokouší se spustit operační systém Windows z pevného disku, pak počítač restartujte a přesuňte se pomocí speciální klávesy do BIOS Setupu (obvykle funguje klávesa F2 nebo Delete, popřípadě se podívejte do příručky k vaší základní desce). V BIOS Setupu pak nastavte spouštění operačního systému z disku USB. Nastavení uložte a po příštím restartu počítač bude zavádět operační systém z disku USB. Po zavedení operačního systému pak zvolte jazyk.

V prostředí pro obnovení operačního systému pak vyberte možnost Odstranit potíže a poté volbu Obnovení z bitové kopie systému. Následně pokračujte podle pokynů průvodce.

Byl pro vás článek přínosný?