Hlavní navigace

Jak zrušit účet na Instagramu

25. 1. 2021

Sdílet

Instagram Autor: Pixabay.com
Máte účet na sociální síti Instagram a rádi byste jej zrušili? Nebo si jen potřebujete dát od Instagramu pauzu? Poradíme vám, jak účet zcela zrušit, případně pouze dočasně deaktivovat.

Nechcete již používat Instagram? Přestaly vás bavit příspěvky ostatních uživatelů? Není tato sociální síť pro vás? Pak můžete z Instagramu odejít a účet si smazat. A to buď trvale, nebo dočasně. Jak se obě varianty liší? Na to se nyní podrobně podíváme.

Trvalé odstranění účtu z Instagramu vs. jeho dočasná deaktivace

Rozhodnete-li se nadobro odejít ze sociální sítě Instagram a zrušit všechny vaše digitální stopy, pak je tou správnou volbou trvalé odstranění účtu. Jedná se o nevratný proces, při kterém dojde k odstranění celého uživatelského účtu, včetně vašich fotek, videí, komentářů, zpráv, přátelství a označení příspěvků. Je nutné mít na paměti, že tento proces je nevratný a po odstranění účtu se již nebudete moci vrátit zpět.

Možnosti zrušení účtu na Instagramu

Naproti tomu dočasná deaktivace účtu na Instagramu jej pouze skryje před ostatními. Samotný účet zůstane s veškerým obsahem zachován. Ostatní vás však nebudou moci vyhledat a neuvidí ani vaše fotky, videa, komentáře, apod. 

Když se ovšem za čas rozhodnete na Instagram vrátit, bude možné všechny vaše data snadno obnovit – stačí, když se ke svému účtu opět přihlásíte.

Jak dočasně deaktivovat účet

Pokud se rozhodnete pro dočasnou deaktivaci účtu, pak můžete po přihlášení ve webovém prohlížeči navštívit přímo deaktivační stránku. Nebo ve webovém prohlížeči postupujte v následujících krocích:

1) Klikněte na ikonku vašeho profilu v horní liště

Instagram

2) Zvolte položku „Profil“

Instagram

3) Na následující stránce zvolte „Upravit profil“

Instagram

4) Po načtení stránky s vaším profilem v její dolní části klikněte naDočasná deaktivace vlastního účtu“

Instagram

5) Následně se zobrazí již samotná deaktivační stránka, na níž z rozbalovací nabídky vyberte důvod vašeho odchodu z Instagramu

Instagram

6) Zadejte heslo pro přihlášení k vašemu účtu na Instagramu

Instagram

7) Potvrďte volbu „Dočasně deaktivovat účet“

Instagram

Jak trvale odstranit účet

Rozhodnete-li se pro trvalé zrušení vašeho účtu na Instagramu, pak ve webovém prohlížeči přejděte na stránku pro trvalou deaktivaci účtu. Přes mobilní aplikaci účet zrušit nelze. Tato stránka bohužel není dostupná z vašeho uživatelského profilu a budete na ni muset přejít přímo prostřednictvím zde uvedeného odkazu. Následně postupujte v těchto krocích:

1) Pokud ještě nejste přihlášeni ke svému uživatelskému účtu, pak se k němu přihlaste zadáním vašich přístupových údajů

Instagram

2) Z nabídky vyberte důvod trvalého odchodu z Instagramu

Instagram

3) Zadejte své heslo pro přístup k uživatelskému účtu

Instagram

4) Rozhodnutí potvrďte kliknutím na tlačítko „Odstranit účet …“

CS24

Instagram

Pokud svou volbu potvrdíte, Instagram vám dá ještě měsíc na případné odvolání vašeho rozhodnutí. Od okamžiku pokynu ke zrušení účtu nebude tento účet na Instagramu viditelný, avšak pokud byste se v této měsíční lhůtě k účtu opět přihlásili, dojde k jeho obnovení. Pokud se již k účtu znovu nepřihlásíte, uplynutím vymezené lhůty nenávratně zanikne.

Co je to Instagram?
Instagram je jedna z nejpopulárnějších sociálních sítí, která umožňuje uživatelům sdílet fotografie a videa a interagovat s ostatními uživateli pomocí komentářů a srdíček. Instagram byl založen v roce 2010 a v roce 2012 ho koupila společnost Facebook.
Jak si vytvořit účet na Instagramu
1) Stáhněte si aplikaci Instagram z Google Play (pro Android) nebo App Store (pro iOS).
2) Po stažení aplikace klikněte na tlačítko „Zaregistrujte se“ a vyplňte své jméno, příjmení a e-mailovou adresu nebo telefonní číslo. Můžete také použít svůj účet na Facebooku, pokud ho máte. Pokud si zvolíte e-mailovou adresu nebo telefonní číslo, budete požádáni o zadání hesla.3) Vyberte silné heslo, které bude obtížné uhodnout.4) Po zadání hesla klikněte na tlačítko „Další“ a vyplňte své uživatelské jméno. To by mělo být krátké a snadno zapamatovatelné jméno, které vás bude reprezentovat na Instagramu.5) Poté klikněte na tlačítko „Další“ a doplňte svůj profilový obrázek. Můžete nahrát fotografii ze svého telefonu nebo použít profilový obrázek z Facebooku.

Byl pro vás článek přínosný?