Hlavní navigace

Jaký bude Windows 7 Experience Index?

25. 2. 2009

Sdílet

Microsoft odhalil zajímavé informace o Windows 7 Experience Index, což bude podobně jako u Windows Vista utilita sloužící k měření výkonnosti počítače.

Windows 7 Experience Index

Microsoft inovuje nástroj, který slouží v operačním systému Windows k hodnocení výkonnosti daného počítače. Experience Index, jak se tato utilita jmenuje, bude podle slov nyní přesnější při měření výkonu vícejádrových procesorů a výkonných SSD disků.

CS24

Nejvyšší možné skóre se posunuje z původní hodnoty 5,9 až na 7,9 - díky tomuto opatření bude možné přesněji odlišit výkon jednotlivých v počítačích, na nichž budou Windows 7 nainstalována. Index měří výkon mikroprocesoru, pevného disku, paměti RAM, grafický výkon pro hry a pro běžnou práci. Experience Index uživatelům dále poradí, která komponenta jejich systém nejvíce brzdí a měli by ji tedy upgradovat. První odezvy uživatelů na inovovaný Experience Index jsou poměrně kladné, zdá se, že tento nástroj ve Windows 7 běží mnohem rychleji a plynuleji než ve Windows Vista.

Objevily se však také kritické hlasy, které zpochybňují význam Experience Indexu a říkají, že tento nástroj mnohdy nefunguje tak, jak by měl. Jeden z beta testerů, který si říká 'Hurricane Andrew' , například umístil na vývojářskou stránku Microsoftku stížnost, že při indexaci výkonu starého IDE pevného disku získal řádově vyšší skóre než při měření SATA-II disku s mnohem rychlejšími parametry. "Nevěřím, že tento index je přesný", doplnil svou zkušenost s Windows 7 Experience Index.

Byl pro vás článek přínosný?