Hlavní navigace

Jaký je nový SUSE Manager? Podívejte se na krátké video

25. 8. 2020

Sdílet

 Autor: iinfo
V krátkém rozhovoru ho představuje specialista firmy SUSE Martin Zikmund.

Efektivní centrální správu linuxových serverů z různých distribucí nyní nabízí nová verze populárního nástroje SUSE manager 4.1. V krátkém rozhovoru ho představuje specialista firmy SUSE Martin Zikmund.

Nejen kvůli pandemii COVID-19 se zvětšují problémy s domácími IT nástroji, nesourodými produkty pro správu, problémy se vzdálenou správou, nedostatek automatizace a nekonzistentní monitorování a zdravotní kontroly. Nový SUSE Manager 4.1 řeší všechny tyto problémy a udržuje servery, VM, kontejnery a clustery v bezpečí, zdravé, kompatibilní a s nízkými náklady na údržbu, ať už v soukromém, veřejném nebo hybridním cloudu.

Nový SUSE Manager 4.1 tak přináší nejlepší řešení pro správu a automatizaci infrastruktury open source ve své třídě, které snižuje náklady, identifikuje rizika, zvyšuje dostupnost a snižuje složitost správy serverů.

„Nový SUSE Manager dovede spravovat desítky, stovky ale i tisíce serverů různých linuxových distribucí, a to nejen jednotlivě, ale i předem nadefinovaných skupinách,“ vysvětluje Martin Zikmund s tím, že je jedno, zdali jde o fyzické nebo virtuální stroje.

Jako klíčovou součást softwarově definované infrastruktury poskytuje SUSE Manager 4.1 následující nové nebo vylepšené funkce pro vaše prostředí Edge, Cloud a Datacenter:

1. Podpora rozšířeného operačního systému (OS)

• Nyní můžete získat ještě lepší kontrolu složitých heterogenních IT prostředí s rozšířenou podporou cílového operačního systému mimo jiné: Red Hat Enterprise Linux 8 (včetně sloučení modulárních repozitářů), CentOS 6,7 a 8, Oracle Enterprise Linux, openSUSE Leap 15.2 a Ubuntu 20.04 LTS.

2. Integrace a správa clusterů

• Operaci s clustery lze díky SUSE Manageru výrazně zjednodušit. Když modernizujete své IT prostředí a využíváte softwarově definovanou infrastrukturu založené na technologiích jako Kubernetes a Ceph, vaše zaměření správy IT infrastruktury se tak může přesunout od správy jednotlivých serverů Linux a VM k řízení celých clusterů infrastruktury.

soutez_casestudy

3. Nižší náklady a efektivnější správa díky vylepšené použitelnosti, správě virtuálních strojů a monitorovacím funkcím

• Pracovníci provozu a DevOps nyní mohou zefektivnit nastavení, každodenní používání a údržbu pomocí SUSE Managera, což zjednodušuje a automatizuje rutinní úkoly správy klientů bez rootů nebo bez hesel.

• Díky vylepšeným možnostem správy virtuálních strojů je správa vysoce distribuovaných virtualizovaných serverových infrastruktur mnohem snazší. Pokud provozujete prostředí virtuálních strojů na okraji sítě (edge computing), jako je v telekomunikačním byznysu, výrobě nebo v maloobchodě, SUSE Manager vám nyní umožní efektivní správu desítek až tisíců virtuálních počítačů v rámci celé společnosti.

Vyzkoušejte nebo zakupte novou verzi SUSE Manager 4.1.

Byl pro vás článek přínosný?