Hlavní navigace

Jaký tablet pro dítko? - 4. díl

24. 12. 2012

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
V dnešním dílu se bude stejně jako v předchozím dílu hovořit o ceně, tentokrát ovšem v souvislosti s otázkou operačního systému a dalších parametrů tabletů. Rozebereme v něm otázku, zda se vyplatí investovat do tabletu s plnohodnotným operačním systémem Android či nikoliv a také otázku významnosti či bezvýznamnosti dalších funkcí.

Také vaše děti pošilhávají po vašem tabletu? A když jim ho půjčíte, už vám ho nechtějí vrátit? A víte, že dnes na trhu seženete tablety uzpůsobené pro děti, a to i ty nejmenší? Pokud se začnete zaobírat myšlenkou, zda by nestálo za to pořídit svým dětem také nějaký tablet, aby se nejen zabavily, ale i se něco naučily, pročtěte si náš seriál, v němž vám poradíme, jak vybrat pro své děti ten nejlepší.

 

 

Je lepší tablet orientovaný na děti nebo tablet s plným operačním systémem Android?

Android 

Vzhledem k tomu, že tablety určené přímo pro děti stojí okolo 3 000 Kč, je nabíledni otázka, zdali má smysl investovat dalších 1 000 Kč, o něž jsou dražší tablety typu Nexus 7, Kindle Fire HD či Nook HD. Je vcelku jednoduché nechat se nalákat na nízkou cenu, ale pak se dočkáte nižšího rozlišení používaného v technologii Kindle Fire či Nook Tablet představené loni. Ovšem ještě předtím, než učiníte konečné rozhodnutí, zvažte, zdali bude vaše dítě spokojeno s ovládáním v uživatelském rozhraní těchto tabletů a zdali bude mít vámi vybraný tablet takovou rodičovskou kontrolu, aby zabránil vašemu dítěti v nakupování na internetu.

Tablet Nook HD nabízí možnost vytváření uživatelských profilů, rodičovskou kontrolu a řadu možností orientovaných přímo na děti. Amazon vydal pro Kindle Fire HD aktualizaci softwaru, která obsahuje tzv. FreeTime – soubor velmi robustních prvků pro rodičovskou kontrolu a pro uživatelské profily, jako je kupříkladu možnost snadného nastavení časového limitu pro zobrazování obrazovky. Pokud vyberete čistě Androidový tablet, jako je například Nexus 7, pak si můžete nainstalovat Zoodles Kid Mode, který vytvoří dítěti rozhraní pro něj jako stvořené, a když jej budete chtít používat zase vy, pak toto rozhraní zase vypne.

soutez_casestudy

Firma Apple konečně na trh uvedla iPad mini s obrazovkou o velikosti 7,9 palce, což je zařízení, které má šanci oslovit všechny ty rodiny, které již investovaly do prostředí iOS. Ovšem za cenu okolo 6 600 Kč se jedná o poněkud nákladnější variantu, která navíc nepodporuje uživatelské profily umožňující snadné používání přístroje jednotlivými členy rodiny.

Příští díl bude již posledním dílem tohoto seriálu zaměřeného na výběr tabletu vhodného pro děti. Položíme si v něm otázku, zda může dítěti stačit i použitý tablet a pokud ano, tak za jakých podmínek. A pokud se rozhodnete koupit svému potomkovi tablet nový, přidáme vám na závěr několik tipů pro vlastní nákup tabletu.

Byl pro vás článek přínosný?