Hlavní navigace

Je to tady! Apple oficiálně představil iPad mini

24. 10. 2012

Sdílet

 Autor: Apple
Dlouho očekávaný tablet Apple iPad mini byl oficiálně představen na dnešní konferenci. Pojďme si stručně ukázat, čím nás překvapí a čím patrně zklame.

Dlouho očekávaný tablet Apple iPad mini byl oficiálně představen na dnešní konferenci. Pojďme si stručně ukázat, čím nás překvapí a čímpatrně zklame.

iPad miniApple nám prozradil vše, co nás na chystaném tabletu již nějakou dobuzajímá. V první řadě displej. Ten má úhlopříčku 7,9 palce (oprotivětšímu modelu, jenž disponuje 9,7 palci) a jeho rozlišení je totožnése starším přístroji iPad 1 a iPad2, tedy 1024 x 768 pixelů. Zajímavýmúdajem tak je, že jemnost dipsleje činí "pouhých" 163 bodů na palec. Což u nejžhavějších novinek této slavné značky není zvykem. Zmenšení přístroje má pozitivní vliv na jeho celkovou váhu 312 gramů.

CS24

Hardware je víceméně srovnatelný s "větším" iPadem, pohání však jen poloviční rozlišení, proto očekáváme svižnost celého zařízení. Znového iPhonu 5 si tablet vypůjčil konektor Lightning a nové, ještě menší karty nanoSim. Čočky fotoaparátu najdeme dvě. Čelní srozlišením 1,3MPx pro Face Time HD a 5 MPx hlavní fotoaparát na zadní straně.

Zklamáním je ovšem ohlášená cena. Očekáváných 6 000 Kč (kvůli konkurenčnímu modelu Google Neuxs 7) bylo patrně jen zbožným přáním. V16 GB verzi bude iPad mini stát  8 490 Kč (dále pak iPad mini 32 GB 10 690 Kč a iPad mini 64 GB: 12 890). Na předprodej se můžete těšit od pátku, samotný prodej je oznámen o týden později.

Byl pro vás článek přínosný?