Hlavní navigace

Když Windows neodpovídají: návod na opravu OS - 5. díl

25. 12. 2013

Sdílet

 Autor: © Maksym Yemelyanov - Fotolia.com
Také patříte mezi ty uživatele, kteří rádi zkouší, co všechno Windows vydrží? Aby ne, když má tento systém tolik možností konfigurace.

Faktem je, že vaše experimenty nemusí dopadnout vždy podle vašich představ. Pak nastává čas vrátit systém do výchozího nastavení. V tomto seriálu vám ukážeme, jak na to.

Předchozí díl

Oprava internetového prohlížeče Internet Explorer

Tak toto je ono VELKÉ ČERVENÉ TLAČÍTKO pro resetování nastavení Internet Exploreru

 Oběťmi experimentů je v převážné většině případů Internet Explorer. Ten totiž bývá při úpravách operačního systému dosti často prvním na řadě. Dvojnásob to platí, pokud vy jako uživatel patříte mezi ty, kteří rádi do operačního systému instalují spousty zdarma dostupného softwaru, který s sebou často nese jako balast spoustu panelů nástrojů a nastavení, která ve výsledku třeba modifikují nastavení vaší domovské stránky.

Pokud chcete vrátit do standardního stavu internetový prohlížeč Internet Explorer ve verzi pro pracovní plochu, pak klepněte na ikonku ozubeného kolečka, která se nachází v pravé části okna Internet Exploreru a z místní nabídky, která se objeví, vyberte položku Možnosti Internetu. V dialogovém okně, které se následně zobrazí, pak vyberte záložku Upřesnit a klepněte na tlačítko Obnovit, které se nachází ve spodní části okna. Rozhodněte se, zda chcete vymazat osobní nastavení (k nimž patří mimo jiné i nastavení domovské stránky), a poté stiskněte tlačítko Obnovit ještě jednou. Internet Explorer se uvede do výchozího nastavení.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?