Hlavní navigace

KERNUN CSIRT sdílí databázi kybernetických hrozeb v ČR

1. 3. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Bezpečnostní tým KERNUN CSIRT nabízí sdílení databáze kybernetických hrozeb, které jsou právě teď v českém internetu aktivní.

Válečný konflikt na Ukrajině přináší rapidní nárůst a zvýšení počtu kybernetických útoků v celé Evropě. V našem bezpečnostním týmu se zabýváme sledováním a analýzou bezpečnostních hrozeb se zaměřením na prostředí českého internetu. Výsledkem našeho vývoje je Databáze aktivních hrozeb, která obsahuje informace o aktuálně nebezpečných útočnících, kteří se právě teď v českém internetu pohybují. S touto databází operují i naše firewally.

ICTrocenka

Od zahájení ruské invaze na Ukrajinu evidujeme nárůst počtu aktivních hrozeb v řádu minimálně několika desítek procent. To jednoznačně potvrzuje, že kybernetická válka už probíhá a rozhodně se neomezuje pouze na ukrajinské sítě. Aktuální počet aktivních hrozeb i vývoj za posledních 48 hodin můžete sledovat v naší databázi. 

Ve spolupráci s mezinárodními bezpečnostními týmy jsme se rozhodli zúčastnit aktivního odporu proti ruskému agresorovi a sdílet naši databázi se všemi CSIRT týmy spřátelených zemí. Stejně tak chceme naši Databázi aktivních hrozeb poskytnout po dobu trvání válečného konfliktu zdarma všem českým výrobcům bezpečnostních řešení, kteří o to budou mít zájem.

Byl pro vás článek přínosný?