Hlavní navigace

Kniha: Efektivní posilování s činkami

9. 9. 2011

Sdílet

 Autor: © Poulsons Photography - Fotolia.com
Dnes se podíváme na krátkou recenzi knihy, která s počítači na první pohled příliš nesouvisí, ale zároveň se nás „ajťáků“ dotýká možná více, než by nám bylo milé.

Cestování městskými hromadnými prostředky nebo automobily, časté vysedávání u obrazovky počítače, nepravidelná a nepříliš kvalitní strava - to vše se u celé řady z nás podepisuje na neustálém zakulacování v krajinách břišních a jim blízce přilehlých. Výstup do třetího patra v důsledku poruchy výtahu pak z hlediska zvukového doprovodu připomíná rozjezd parní lokomotivy. A že už vás na schodech předbíhá i vaše sedmdesátiletá sousedka s holí?

Efektivní posilování s činkamiNe každý však má dostatek času a prostředků na to, aby mohl trávit čtyřikrát týdně dvě hodiny ve fitness centru s vyrýsovaným profesionálním trenérem. Recenzovaná kniha proto přináší seznam základních cviků a tréninkových programů, s jejichž pomocí můžete dostat vaše tělo zpět do formy a zabránit mu v další prostorové expanzi. A co více, zvládnete to i doma, stačit vám k tomu bude trocha pevné vůle a dvojice činek.

Ve vyobrazených kapitolách se naučíte rozpoznávat jednotlivé svalové skupiny a pochopit jejich význam pro fungování lidského těla. Autor dále nabízí velmi pěknou obrazovou dokumentaci, která by měla ukázat, jak správně provádět jednotlivé cviky a členit je do tréninkových plánů. Pozornost je věnována také základům zdravého stravování a nezbytné regenerace. Zapomenout se samozřejmě nemohlo ani na nezbytný strečink.

Pokud bychom měli knize něco vytknout, bylo by to občasné používání poměrně odborné terminologie v místech, kdy se čtenář v dané problematice teprve „rozkoukává“. Nemějte však strach, pokud ve čtení vytrváte, bude vše podrobně vysvětleno a s pochopením instrukcí nebude mít problém ani čtenář, který o sportu slyšel naposledy v povinné hodině tělocviku v deváté třídě základní školy.

soutez_casestudy

Úroveň nabízených poznatků je určena spíše pro začátečníky a mírně pokročilé cvičence.

Cena: 249 Kč

Vydal: Computer Press, 2011

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku