Hlavní navigace

Knihy zdarma pro vaši čtečku Amazon Kindle - 6.díl

24. 10. 2019

Sdílet

 Autor: © FotolEdhar - Fotolia.com
Pokud chcete, můžete mít pro svoji čtečku Amazon Kindle tisíce knih zcela zdarma. Jen musíte vědět, kde je hledat!

Předcházející díl

 

Když si koupíte čtečku Amazon Kindle, pak zanedlouho zjistíte, že náklady na čtení postupem času mohou docela slušně narůst. Když se na Amazonu zběžně podíváte na seznam nejlepších knih měsíce, zjistíte, že takové počtení vás u jedné knihy u Kindle edition vyjde na nějakých 13 USD až 15 USD za jednu knihu. 

Goodreads

Goodreads nabízí přímé stažení zajímavých titulů, a to zdarma

Vzhledem k tomu, že Goodreads je ve vlastnictví Amazonu, asi vás nepřekvapí, že tento prodejce uvádí přímý odkaz do svého obchodu u každého titulu nacházejícího se na tomto webu. CO ale možná nevíte, je skutečnost, že rovněž nabízí přímé stažení e-knih. Celkem se jedná asi o 2 500 titulů, přičemž celá řada z nich je k dispozici zdarma. Nejedná se v převážné většině o nijak oblíbené tituly, ale nějaké se zde přesto najít dají – například několik knih z řady Jamese Pottera, což je pokračování zasazeného do světa Harryho Pottera.

Zdarma dostupné e-knihy poznáte podle tlačítka nacházejícího se pod sekcí Get a Copy u popisu knihy (konkrétní výraz se mění, nicméně výrazy jako Download eBook nebo Kindle $0.00 hovoří samy za sebe). Nalezení těchto knih v Goodreads mezi několika tisíci jiných titulů je hledáním oné pověstné jehly v kupce sena. Naštěstí se dají zdarma dostupné e-knihy v podobě seznamu najít po klepnutí na tento odkaz.

Až najdete tu knihu, která vás zajímá, pak si ji klepnutím na příslušný odkaz stáhněte do počítače. Odtud si ji následně načtěte do své čtečky Kindle.

Manybooks

Manybooks nabízí zdarma ke stažení jak tituly klasické, tak soudobé tvorby

Web Manybooks nosí své jméno skutečně oprávněně. Je totiž velmi trefný. Na tomto webu najdete přes 50 000 zdarma dostupných e-knih, od titulů šířených pod licencí public domain, až po tituly od nezávislých a méně známých soudobých autorů.

Web nabízí rozhraní, v němž používá dlaždice a v němž se uživatel velmi snadno orientuje. Při výběru je možné třídit jednotlivé tituly podle jednotlivých žánrů. Je zde rovněž k dispozici pravidelně aktualizovaná „volba redakce“ a sekce, kde se nacházejí trendové tituly. Pokud se vám stane, že se budete cítit přehlceni všemi možnostmi, pak začněte průvodcem nejoblíbenějšími e-knihami, který vydala samotná redakce tohoto webu. V tomto průvodci najdete podrobný přehled klasických děl dostupných pod licencí public domain setříděný podle žánru, kde najdete takovou klasiku, jako je například Jana Eyrová, Dobrodružství Sherlocka Holmese nebo Válka světů.

U každé knihy najdete záznam týkající se publikování této knihy, stručný popis zápletky a výtah textu. Tyto údaje si může přečíst kdokoliv, nicméně, pokud si chcete knihu stáhnout, musíte se zaregistrovat a vytvořit si tak uživatelský účet. Po klepnutí na odkaz pro stažení si ještě musíte vybrat odpovídající formát, v němž chcete knihu stáhnout. Web Manybooks si pak tento formát uloží ve vašem profilu jako upřednostňovaný (pokud jste si jej ještě nenastavili přímo při registraci).

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?