Hlavní navigace

Koncept či skutečný produkt? Apple iWatch

27. 12. 2011

Sdílet

 Autor: The Tech Journal, Brett Jordan
Představte si, že sedíte v křesle, nohy na stole nebo jak je libo, na ruce máte náramkové hodinky. Skrze tyto hodinky jste schopni mluvit se svým osobním asistentem Siri a mít tak přístup ke službě iCloud, svému iPhonu či iMacu. Můžete přenášet data mezi těmito zařízeními či je je ukládat do iCloudu.

A protože v této naší úvaze již Apple zprovoznil Apple TV, můžete také sledovat multimediáůní obsah uložený v hodinkách na HD televizoru. Analytici odhadují, že by Apple mohl zvěřejnit příchod takovýchto hodinek v řádu i několika dnů.

 

Příchod Siri předznamenal příchod zcela nové éry. Dá se očekávat, že uslyšíme o mnoha dalších „i“ zařízeních ovládaných hlasovým asistentem Siri, hodinky iWatch by měly být jedním z prvních.

Podle analytiků je příchod hlasen ovládaných hodinek se Siri pouze otázkou času. Přístroj má umožnit komunikaci s ostatními zařízeními Apple, tedy iPhone či iPad nebo iMac. Propojením všech těchto zařízení skrze iCloud by mělo být možné přenášet data mezi nimi jednoduše pomocí hlasových příkazů.

 

Z různých stran se k nám šířily informace o chytrých „nositelných“ zařízeních, na kterých Apple údajně pracoval. Hodinky již dnes možná nejsou v módě, vždyť se jedn o tzv. „single function device“ naopak hodinky, se kterými můžete komunikovat vlastní řečí, to je něco jiného. Futuristický nápad, který má šance na komeční úspěch.


Důležitým faktem, který tuto teorii podporuje je záměr Apple spustit Apple TV, a podle slov Apple půjde o zcela novou zkušenost s televizorem, zcela vzdálenou od tradičního pojetí televizoru jak jej známe dnes. Podle odhadů by za tímto tvrzením měl stát právě hlasový asistent Siri. Jeho využití v přístroji v podobě náramkových hodinek tak krásně do celé skládačky zapadá.

Představí li nám Apple v nejbližší době zařízení podobné iWatch je prozatím věc nejistá, z logického pohledu na možnosti a technologie, kterými Apple disponuje by tomu ovšem mnohé nasvědčovalo. Nechme se překvapit.



CS24

Zdroj: TechJournal





Byl pro vás článek přínosný?