Hlavní navigace

Konec projektu Nokia X. Microsoft bude propouštět

23. 7. 2014

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft oznámil, že plánuje propustit 18 tisíc zaměstnanců a upouští od výroby smartphonů s Androidem Nokia X. O těchto plánech se v poslední době dost mluvilo, nicméně na poměrně střídmější úrovni.

V rámci největšího propouštění v dějinách firmy přijde o svou práci 18 tisíc zaměstnanců – z nichž většina je součástí divize Nokia (12 500), kterou Microsoft akvíroval v průběhu letošního dubna. Většina „snižování nákladů“ bude provedena do konce roku 2014, přičemž dokončení propouštění je plánováno na 30. června 2015.

„Prvním krokem k vybudování správné organizace pro naše ambice je restrukturalizace naší pracovní síly,“ řekl výkonný ředitel Microsoftu, Satya Nadella, který dodal: „Realizace těchto rozhodnutí ke změně je složitá, ale nutná.“

„Je důležité zmínit, že přestože se zbavujeme rolí v některých oblastech, přidáváme role [pracovní místa] v určitých jiných strategických oblastech. Slibuji vám, že tímto procesem projdeme tím nejpromyšlenějším a nejtransparentnějším možným způsobem.“

Propouštění v divizi Nokia se týká profesionálních i výrobních pozic a Microsoft slíbil odstupné i pomoc se změnou práce v mnoha [geografických] oblastech.

Z Nokia X bude Windows Phone Lumia

V rámci restrukturalizace firmy budou týmy zařízení a služeb Nokia integrovány do Microsoftu.

soutez_casestudy

Podle nedávných (nepotvrzených) zpráv přesune Microsoft řadu smartphonů Nokia X z Androidu na Windows Phone; telefony pak dostanou označení Lumia. Změna je platná okamžitě, nicméně dosavadní modely Nokia X, včetně nedávno představeného modelu Nokia X2, se budou prodávat stále. Stejně tak budou jejich uživatelé získávat podporu.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?