Hlavní navigace

Konference Axis den 2020: jak na IP technologie (nejen) v době pandemie

1. 10. 2020

Sdílet

 Autor: Axis
Regulace počtu osob v budovách, efektivní správa přístupů a možnosti, které v měnící se době přinášejí do facility managementu IP kamerové a audio systémy. I o tom bude letošní konference Axis den 2020, které se můžete zúčastnit i online.

Konference společnosti Axis Communications Axis den 2020 se letos uskuteční v úterý 6. října 2020 od 9:00 pod názvem Dnes a zítra Technologie pro každou dobu. Zájemci z oboru se mohou registrovat zdarma a sledovat online přenos.

Přehled můžete získat například o těchto tématech:

Ochrana zdraví a majetku v době pandemie

Jednou z oblastí, kde se IP systémy Axis osvědčily, je regulace počtu osob v budovách a provozech. Kamerové systémy s příslušnou aplikací, která běží přímo v kameře, dokáží počítat příchozí a s pomocí video analýzy kontrolovat, zda mají nasazené roušky. Umí také hlídat, zda se dodržují rozestupy nebo zda se v budově nebo před ní netvoří nežádoucí dav lidí. Na konferenci Axis den 2020 vám řečníci představí, jak lze snadno a efektivně tyto bezpečnostní úkoly zvládnout díky nejnovějším IP technologiím. 

Kvalitní audio systémy zvyšují bezpečnost

Pro bezpečnost občanů, zaměstnanců i zákazníků je zásadní zřetelná komunikace. Vedle video monitorování může pomoci i IP audio. Předem nahrané nebo živé oznámení připomenou lidem jednotlivé předpisy a nařízení. Síťové audio může pomoci například i při rozptýlení většího shromáždění, než je povoleno. IP audio má nejen vynikající kvalitu zvuku, ale přináší i další benefity, jako je možnost rozdělit budovy do jednotlivých zón a oslovit např. jen konkrétní místnost, dále možnost implementovat automatizované audio hlášení, které na základě dat z kamer upozorní lidi na nedodržení předpisů. Takové řešení je možné využít například ve škole, kancelářské budově, nemocnici nebo ve výrobních závodech.

 • Využití síťového videa při vzdělávání

Pro zmírnění šíření infekce zůstávají některé vzdělávací instituce zavřené a výuku je potřeba vést distanční formou. Jak se dá jednoduše a velmi rychle zajistit online vyučování a umožnit tak vzdělání odkudkoliv? I toto bude jedna z hlavních témat konference. 

• Zvýšené množství kybernetických útoků

příloha_ovladnete_sva_data

Během pandemie výrazně vzrostla aktivita hackerů. Bohužel jedním z jejich cílů může být i video dohledový systém. Potřeba bdělosti, pokud jde o kybernetickou bezpečnost, nikdy nebyla tak důležitá. Zvýšenému riziku jsou vystaveni všichni vlastníci IP systémů bez rozdílu jejich velikosti a účelu. Experti vám poradí, jak se efektivně bránit a udržet svou síť bezpečnou.

Konference Axis den 2020 nabídne mnoho zajímavých a aktuálních témat. Akce je zdarma a pro účast stačí vyplnit registrační formulář na webové stránce akce.

Byl pro vás článek přínosný?