Hlavní navigace

Lenovo představilo první notebook s Androidem

16. 7. 2014

Sdílet

 Autor: Lenovo
Desetipalcový notebook s otáčivým HD displejem, čtyřjádrovým procesorem a až 2GB operační pamětí je zajímavou alternativou v segmentu přenosných počítačů. Cena začíná na šesti tisících.

Lenovo A10 je prvním notebookem této značky, který je vybavený operačním systémem Android. Spojuje v sobě vlastnosti tabletu a přenosného počítače - dobře poslouží tomu, kdo na cestách potřebuje pracovat a ve chvílích volna se chce zabavit. Multimediální přístroj by měl i v plném "zápřahu" vydržet na jedno nabití 9 hodin v chodu. 

 

Desetipalcový notebook se během chvíle dokáže díky 300° otáčivému displeji proměnit z režimu notebooku do stojánku. V tomto módu jej lze ovládat dotyky vedenými po displeji s 1366 x 768 HD rozlišením, pro ty, kteří preferují klávesnici, je v režimu notebooku připravená AccuType klávesnice s individuálně osazenými klávesami pro rychlé a pohodlné psaní.

Přístroj je poháněn výkonným čtyřjádrovým procesorem Cortex-A9 Quad Core procesor, který běží na operačním systému Android 4.2. Hardwarová výbava dosahuje až 2GB operační pamětí a 16 nebo 32 GB SSD úložištěm, které lze ještě rozšířit díky microSD portu.

 

Velkým pozitivem je sotva kilogramová váha a doslova miniaturní rozměry, když tloušťka činí pouhých 173 milimetrů. Připojení k bezdrátovým sítím zajistí integrovaný Bluetooth 2.0 či Wi-Fi, Další zařízení lze připojit pomocí dvou USB 2.0 či jednoho microUSB portu. MicroHDMI výstup navíc umožňuje připojení větší obrazovky pro sledování oblíbených seriálů či filmů. 

 

Uživatelé také ocení výdrž Lenovo A10, který v plném zápřahu s připojením k internetu vydrží až 9 hodin přehrávání hudby či videa. Pro komunikaci s rodinou či přáteli poslouží stereo reproduktory a integrovaná webkamera s rozlišením 0,3 megapixelů.

CS24

Lenovo nasadilo pro svou androidí notebookovou prvotinu zajímavé ceny, model A10 je dostupný od 5999 korun.

Byl pro vás článek přínosný?