Hlavní navigace

LG Optimus G: čtyřjádrový procesor a IPS+ displej

29. 8. 2012

Sdílet

 Autor: LG
Společnost LG Electronics představila svůj nejnovější smartphone se čtyřjádrovým procesorem, který zamíří rovnou na vrchol high-endu, kde v příštích měsících svede boj s novým iPhonem, první Nokií s Windows 8 a druhou generací Galaxy Note od Samsungu.

Novinka nabídne 4,7“ LCD IPS+ displej s rozlišením 1280 x 768 obrazových bodů, který přímo v sobě plně integruje dotykovou technologii, díky čemuž smartphone dosahuje tloušťky pouhých 8,45 mm a je obklopen 3mm rámečkem.

Ve svých útrobách skrývá 2 GB paměti RAM a především čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) s taktem 1,5 GHz a integrovaným grafickým čipem Adreno 320, který ve spojení s podporou LTE zásadně odlišuje Optimus G od současné špičky. Ta totiž nabízí buď smartphony s dvoujádrovými procesory a LTE, nebo čtyřjádra s podporou sítí pouze třetí generace.

Zadní strana telefonu se pochlubí 13Mpx fotoaparátem s LED bleskem, zatímco přední strana hostí 1,3Mpx kamerku pro videohovory. Těšit se můžeme také na zajímavé funkce, mezi něž patří například Live Zooming, která uživatelům umožní přibližovat a oddalovat obraz během sledování videa.

Ještě zajímavěji však zní funce Dual Screen Dual Play, která zprostředkuje nejen zrcadlení obrazu mezi smartphonem a televizorem, ale umožní přitom na každé obrazovce sledovat jiný obsah. Na televizoru tak bude například možné sledovat snímky prezentace, zatímco samotný smartphone poslouží jako nápověda skýtající poznámky pro slovní projev.

O napájení telefonu se postará baterie s kapacitou 2 100 mAh (a slibovanou výdrží 800 nabíjecích cyklů), která se při plném využití dostupných spojovacích prostředků bude starat o chod Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB 2.0, A-GPS, MHL, DLNA a NFC, stejně jako o spojení s 2G, 3G a LTE (4G) sítěmi.

Kdo by čekal nejnovější Android Jelly Bean, je bohužel na omylu, smartphone alespoň v první vlně přijde na trh pouze s verzí 4.0 Ice Cream Sandwitch. Na jihokorejský trh bude nová vlajková loď LG uvedena v září, ve zbytku světa pak bude prodej zahájen později tohoto roku. Těšit se můžeme na černé a červené barevné provedení.

soutez_casestudy

 

Zdroj: IDG News Service, TZ LG, Engadget

Byl pro vás článek přínosný?