Hlavní navigace

LG přináší nový smartphone Optimus 4X HD

24. 2. 2012

Sdílet

 Autor:
Korejská společnost LG v poslední době představuje jeden chytrý telefon za druhým - posledním přírůstkem do rodiny jejích smartphonů je Optimus 4X HD, nástupce telefonu Optimus 2X.

Optimus 4X HD má velký 4.7palcový IPS displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů a poháněn je procesorem Tegra 3 od Nvidie s architekturou 4-PLUS-1 (čtyři jádra procesoru se starají o grafiku a jedno jádro o všechno ostatní). Dále se zařízení může pochlubit 1GB paměti RAM, 16GB interní paměti k ukládání dat, 8megapixelovým fotoaparátem, 1,3megapixelovým fotoaparátem nad displejem, podporou MHL, DLNA a v neposlední řadě pak výkonnou 2150mAh baterií. Navzdory tomuto vybavení má telefon na tloušťku pouze 8,9mm.

Optimus 4X HD poběží na operačním systému Android 4,0 Ice Cream Sandwitch, která však bude mít speciální skin od LG (viz úvodní foto). Optimus 4X HD bude také mít pod displejem umístěných několik hardwarových tlačítek. Telefon se začne v Evropě prodávat ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Na další informace si budeme muset počkat na Světový mobilní kongres, který se na přelomu února a března odehraje v Barceloně.

Byl pro vás článek přínosný?