Hlavní navigace

Linky: Apple rychle řeší problém se sledováním uživatelů

6. 5. 2011

Sdílet

Obstojí Microsoft Security Essentials ve srovnání s konkurencí? Jak pokračuje kauza průniku do sítě Sony? Otřese výpadek Amazonu důvěrou v cloud computing? Julian Assange z WikiLeaks obvinil provozovatele Facebooku ze spolupráce s tajnými službami.

Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech IDG.cz.

 

Nová verze iOS 4.3.3 omezuje sledování uživatelů. Data uživatelů smartphonů a tabletů Applu budou uchovávána pouze týden, při vypnutí lokalizačních služeb se informace o poloze vymažou. Údaje také již nejsou jako dosud zálohovány při synchronizaci přes iTunes do PC či Macu, takže tyto informace už nemají být dostupné někomu, kdo se náhodou dostane k takovému počítači.

Computerworld.cz

PCWorld.cz

 

Společnost AV-Test provedla další ze svých rozsáhlých testů bezpečnostních produktů. Nejlépe obstál Internet Security Suite 2011 od BitDefenderu, naopak zdarma dostupný Microsoft Security Essentials propadl.

Computerworld.cz

 

Šifrování WPA ve Wi-Fi sítích není už dlouho pokládáno za bezpečné. Nyní se však ukazuje, že jde překonat přímo během minuty, alespoň ve verzi s TKIP (Temporal Key Integrity Protocol). Zbývá doporučit přejít na WPA 2 nebo použít WPA alespoň v kombinaci se silnějším algoritmem AES.

Computerworld.cz

 

Jaký vliv na budoucnost cloud computingu bude mít nedávný výpadek služeb cloudu Amazonu? Namísto veřejného cloudu v pojetí Amazonu získají možná nyní větší důvěru zákazníků poskytovatelé high-end řešení.

Computerworld.cz

 

Pokračuje kauza s prolomením sítě Sony Play Station Network.

Sony stále údajně nemá zcela jasno v tom, co všechno bylo odcizeno a kolik účtů bylo zasaženo. Původní podezření na spojitost útoku se skupinou Anonymous se zatím nepotvrdila

Computerworld.cz

 

Společnost Sony má, jak se zdá, opravdu smůlu. PlayStation Network a Qriocity nejsou jediné, z nichž hackeři odcizili informace o uživatelích a (zřejmě i) jejich platebních kartách. Útok totiž proběhl i na síť na síť Sony Online Entertainment, kde se podvodníci dostali k údajům o dalších 12 700 platebních kartách.

Computerworld.cz

PCWorld.cz

 

Interní e-maily ukázaly, jak je sledování polohy uživatelů důležité i pro Google.

Computerworld.cz

 

Julian Assange z WikiLeaks obvinil provozovatele Facebooku, že pomáhají americké vládě sledovat své občany. Veškeré informace mají údajně bez vědomí uživatelů k dispozici i tajné služby. Žádné důkazy pro své tvrzení ale Assange neuvedl a provozovatelé Facebooku obvinění popřeli.

PCWorld.cz

soutez_casestudy

 

 

Byl pro vás článek přínosný?