Hlavní navigace

Lumus představil 720p brýle s integrovanými projektory

21. 12. 2011

Sdílet

 Autor:
Izraelská společnost Lumus ukázala nové brýle, které jsou schopny vytvořit 2D a 3D obraz tak, že jej vidí pouze jejich uživatel.

Design nových sci-fi brýlí sice není příliš pěkný, na tom však společnost může ještě pracovat. Jde spíš o to, co se skrývá uvnitř. Brýle jsou založeny na technologii, již využívají projektory - a světe div se, dva miniaturní projektory jsou do nich i integrovány, jeden pro každé oko. Projektory produkují obraz s rozlišením 1280x720 pixelů na skla brýlí a jelikož jsou projektory dva a každý z nich může produkovat samostatný obraz, není problém s promítáním 3D videa. Lumus tvrdí, že výsledný efekt odpovídá sledování 87palcového televizoru ze tří metrů.

Podle portálu TechCrunk, který měl jako první možnost si brýle vyzkoušet, je kvalita 2D i 3D videa "úžasná." Brýle budou oficiálně představeny na veletrhu CES 2012 v Las Vegas, avšak pouze jako prototyp. Společnost je zatím nechce vydávat v rámci nějaké produktové řady, namísto toho se snaží technologii licencovat jiným firmám. Lumus podle svých slov v současné době vede rozhovory s velkými výrobci elektroniky a doufá, že technologie bude použita i u videoher. Společnost také pracuje na 1080p verzi brýlí pro vojenské účely.

Byl pro vás článek přínosný?