Hlavní navigace

Mapy Google nabízejí mapy ve stylu 8bitových her

1. 4. 2012

Sdílet

 Autor:
1. dubna nabídl Google ve svých mapách možnost přepnout do režimu „Výprava“, ve kterém si můžete prohlížet mapu celého světa ve znakové grafice.

Google vyšel vstříc všem příznivcům starých videoher pro staré herní konzole Nintendo nebo počítače jako ZX Spectrum nebo Commodore Amiga. Nejen pro ně převedla vyhledávací společnost mapu celého světa do 8bitové grafiky, která funguje stejně jako standardní mapa, je jen trochu zubatější. Funguje v ní i přibližování s postupným zpřesňováním detailů Standardního panáčka Street View nahradil bojovník s mečem a rohatou přilbou.

„Rozpixelovaná“ verzi je dostupná přímo z rozhraní Map Google, stačí jen přepnout v pravém horním rohu na verzi „Výprava“. Ta přibyla ke standardním nabídkám „Earth“ a „Satelitní“. Když vás procházení obrázkovou mapou omrzí, můžete se přepnout zase zpět do klasické mapy kliknutím na volbu „Mapa“ v pravém horním rohu.

Proč se vlastně Google rozhodl dotáhnout tento vtípek až do konce? Pravděpodobně nejde jen o aprílový žertík. Softwarový odborník projektu Google Maps Tacuo Nomura na blogu věnovaném Mapám Google vysvětloval zákulisní informace ke vzniku této nové funkce. Podle jeho příspěvku je režim „Výprava“ konečnou verzí. Jedná se údajně o zkušební vzorek chystané plné verze, která by měla údajně být k dispozici v dohledné době pro současné verze herních konzol Nintendo.

Na YouTube je k dispozici i následující video, ve kterém tvůrci představují verzi Map Google pro Ninetendo (anglicky):


Podle tohoto videa chce vývojářský tým Google portovat Mapy do konzole Ninetendo, protože toto oblíbené herní zařízení bylo Googlem velmi dlouho přehlíženo. Vývojáři si s verzí Výprava pohráli opravdu pečlivě, protože obsahuje i speciální verzi Street View ve velmi nízkém rozlišení.

CS24

 

Mapy Google Výprava

Byl pro vás článek přínosný?