Hlavní navigace

Microsoft dnes zřejmě představí Windows 11. Na co se máme těšit?

24. 6. 2021

Sdílet

 Autor: Microsoft
Společnost Microsoft by měla dnes představit novou verzi svého operačního systému Windows. V čem se Windows 11 liší od svého předchůdce bude zřejmě lišit?

Představení nové verze systému, kterou šéf Microsoftu Satya Nadella označuje za novou generaci, proběhne dnes v 11 hodin východního času, v našem případě je to tedy v 17:00.

Podle dříve uniklých informací se zřejmě můžeme těšit na nové uživatelské rozhraní systému nebo na nově pojatou nabídku Start. Obě dvě změny vypadají velmi podobně jako v původně plánovaných a později „odpískaných“ Windows 10X .

Zjednodušení by měla dočkat celá nabídka Start, odstoupí se od živých dlaždic. V nabídce by se měly objevit připnuté aplikace, nedávné soubory a také možnost rychle vypnout nebo restartovat celý systém. Zapomeňte i na ostré rohy, které využívají Windows 10. Nová verze počítá podle uniklých informací se zaoblenými rohy. Je pravděpodobné, že designových změn bude ale výrazně víc. 

soutez_casestudy

Nepůjde však jen o grafické úpravy. Nový systém zavede i další novinky. V hlavním panelu by měla objevit třeba nová ikona Widgety, díky které se má otevírat postranní panel s vybranými informacemi. Výrazně lepší má být práce i s okny. A podle některých informací pracovala firma také na úpravách svého obchodu s aplikacemi.

Jestli to tak skutečně bude, uvidíme dnes v 17:00.

Byl pro vás článek přínosný?