Hlavní navigace

Microsoft končí s podporou Office 2010. Jak dál? - 2.díl

22. 12. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Určitě si poradíte: Je tolik možností a některé z nich vás nebudou stát ani korunu!

Předcházející díl

 

Office 2010? Myslíte si, že tuto verzi už nikdo nepoužívá? Budete se divit, ale není to tak docela pravda. Podle průzkumu prováděného před několika lety, konkrétně v roce 2017, používalo podle IT komunity Spiceworks kancelářský balík Office 2010 celkem 83 procent dotazovaných firem. U většiny firem se přesněji řešeno používá směsice nejrůznějších verzí Office, v nichž třeba ještě starší Office 2007 podle prováděného průzkumu používá celých 68 procent, takže tato verze patří mezi druhou nejpoužívanější verzi Office hned právě po Office 2010.

Mohu přejít na Office 365 Online?

Office 365 Online je zdarma dostupná webová verze kancelářského balíku Office. Jedná se ale o omezenou, takřka minimalistickou verzi Office, které chybí spousta funkcí dostupných v plné verzi. Jedná se tedy o řešení vhodné pro studenty a nové uživatele, kteří si chtějí produkt vyzkoušet, aby se mohli rozhodnout, zda si jej případně koupí a trochu si s online verzemi Wordu, Excelu, PowerPointu a OneNote pohrát. Pokud tedy pro svou práci potřebujete něco více než úplně ty nejzákladnější funkce, pak pravděpodobně s těmito online verzemi Office nevystačíte.

Měl bych provést upgrade na předplatné Office 365?

Ano, na předplatné Office 365 samozřejmě přejít můžete, ale bude vás to něco stát. Předplatné Office se nabízí v těchto verzích:

  • Office 365 Business Essentials za 88 Kč na uživatele a měsíc
  • Office 365 Business za 184 Kč na uživatele a měsíc
  • Office 365 Business Premium za 219 Kč na uživatele a měsíc

Všechny verze Office 365 pak můžete porovnat na internetových stránkách Microsoftu.

Poznámka: Verze Business Essentials nabízí pouze zdarma dostupné webové a mobilní verze Office a k tomu čtyři další speciální služby: Exchange, OneDrive, SharePoint a Teams. Pokud tyto čtyři verze nepotřebujete, pak můžete s čistým svědomím používat zdarma dostupné webové/online verze aplikací Office – navíc ještě ušetříte.

Verze Office 365 Home se nabízí v těchto verzích:

  • Office 365 pro domácnosti za 2 699 Kč
  • Office 365 pro jednotlivce za 1 899 Kč
  • Office 2019 pro studenty a domácnosti za 4 099 Kč (čas od času se nabízí zlevněný za 2 699 Kč)

Verze Office pro domácnosti jsou oproti verzím Business dražší, protože nabízí poněkud odlišné funkce a jiné licencování uživatelů. Verze pro jednotlivce, studenty a domácnosti můžete porovnat na webu Microsoftu a následně se rozhodnout, který balík bude pro vás tím pravým.

Kromě verzí Business a verze pro domácnosti nabízí Microsoft i čtyři plány Enterprise určené pro menší i velké firmy: konkrétně se jedná o verze 365 Plus, 365 E-1, 365 E-3 a 365 E-5. Všechny tyto plány jsou založené na předplatném a oproti jiným plánům nabízí daleko více „speciálních“ služeb.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?