Hlavní navigace

Microsoft nabízí první build podzimní aktualizace Windows 10

19. 6. 2020

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Příští aktualizace Windows 10 bude z těch méně zásadních. Microsoft mění názvosloví nejen samotných aktualizací, ale také Insider okruhů.

Zhruba měsíc poté, co Microsoft začal s distribucí květnového updatu Windows 10, oznámil distribuci prvních buildů následné podzimní aktualizace, označené jako Windows 10 20H2. Stejně jako tu z loňského října ji charakterizuje coby aktualizaci obsahující „funkce zaměřené na vylepšení výkonu a kvality“.

Šířena bude jako pravidelné měsíční aktualizace, takže její instalační proces by měl být rychlý a bezproblémový. Z uvedeného vyplývá, že půjde o sadu méně zásadních novinek.

Šéf programového managementu divize Windows Servicing and Delivery John Cable zároveň uvedl, že označení „20H2“ bude užíváno pro komunikaci s odbornými pracovníky, inženýry a vývojáři. Dřívější „20H1“ přitom bylo běžně užívaným jménem pro update z letošního května. Směrem k běžným uživatelům bude dle Cablea Microsoft komunikovat nikoliv kódovou terminologií, ale plnými názvy, jako byl „May 2020 Update“.

CS24

Microsoft se rovněž rozhodl změnit názvosloví okruhů, do nichž byli řazeni účastníci programu Insider s předběžným přístupem k jednotlivým buildům. Z rychlého okruhu (fast ring) je nově vývojářský kanál (developer channel), z pomalého okruhu (slow ring) zase beta kanál (beta channel). Release preview ring určený pro testování verzí téměř připravených k vydání, je nově release preview channel. První build aktualizace 20H2 s označením 19042.330 je pro Insidery v současnosti ke stažení v rámci beta kanálu. Jakmile jej uživatel stáhne, další aktualizace bude dostávat už automaticky.

Mimochodem, jde o první 20H2 build, který vymění starou verzi prohlížeče Edge za novou, postavenou na Chromiu.

Byl pro vás článek přínosný?