Hlavní navigace

Microsoft se stáhl z boje o Yahoo!

4. 5. 2008

Sdílet

Několikaměsíční vyjednávání mezi Microsoftem a Yahoo! končí zřejmě již definitivním neúspěchem. Firmy se opět nedokázaly dohodnout na odkupní ceně za Yahoo!.

Opětovné rozhovory mezi manažery společností tento týden vypadaly velmi nadějně a během jednání zástupci obou firem několikrát vyjádřili víru v brzké uzavření dohody. Z tohoto důvodu je náhlé prohlášení Steva Ballmera o stažení nabídky na koupi Yahoo! pro mnohé překvapující. Generální ředitel Microsoftu označil požadavky managementu Yahoo! za nesmyslné a odmítl další vyjednávání.


Yahoo! v čele s Jerry Yangem požadovalo za prodej své firmy 47,5 miliard dolarů, Microsoft byl ochoten zaplatit o pět miliard méně. Zvláštní na rychlém stažení se Microsoftu ze hry je, že se nepokusil o nepřátelské převzetí Yahoo! prostřednictvím přímého odkupu akcií od akcionářů, čímž by obešel management firmy.

Následkem odstoupení Microsoftu z vyjednávání bude jistě výrazný propad akcií Yahoo!. Jak velká ztráta to pro společnost bude, se ukáže až při zítřejším obchodování na burzách.


Další informace o celé kauze hledejte v našem starším komentáři.

- - Adam Šoltys

Byl pro vás článek přínosný?