Hlavní navigace

Microsoft spustil online „AI školu“ pro podnikové manažery

14. 3. 2019

Sdílet

 Autor: © kasto - Adobe Stock
Netechnické kurzy, které jsou součástí online výuky, jsou zaměřený na AI transformaci.

Cílem nového programu zaměřeného na umělou inteligenci je vzdělávání podnikových manažerů v oblasti transformace podniku v souvislostech s AI. Pod názvem AI Business School se skrývají kurzy, jejichž součástí jsou psané texty, studie, videa přednášek a diskuzí zaměřených na dopady AI transformace na podniky. Technické konkrétnosti nejsou hlavním zaměřením kurzu.

 

Kurzy zaměřené na byznys a technologie

Microsoft se v rámci vytvoření kurzu spojil s mezinárodní obchodní školou INSEAD (kampus má mj. ve Francii).

„Existuje rozpor mezi tím, co lidé chtějí, co je realitou jejich firmy a tím, zda je podnik na transformaci připraven,“ popsal Mitra Azizirad, podnikový viceprezident pro AI marketing Microsoftu. „Vývoj strategie pro implementaci AI přesahuje pouhé obchodní záležitosti a dotýká se také vedení, chování a schopností manažera.“

Materiály kurzu zahrnují případové studie o společnostech napříč průmyslovými odvětvími, kterým se podařilo úspěšně své podnikání transformovat pomocí umělé inteligence.

Jednotlivé moduly, které pokrývají i témata jako firemní kulturu či zodpovědnost, se budou soustředit hlavně na data, vyplývá z tvrzení Microsoftu. Velký důraz bude kladen na dopady strojového učení a propojení komunikace ve firmě. Kurzy se však dotknout i témat jako algorithm bias nebo kybernetické bezpečnosti.

CS24

Microsoft už dříve založil AI School a Microsoft Professional Program for Artificial Intelligence, které mají pomoci inženýrům a dalším zájemcům ve zlepšení svých dovedností v IT a datové vědě. Jde tak o přirozený rozvoj snah americké firmy.

V základu jsou kurzy zdarma, dostupné jsou v anglickém jazyce i z ČR.

Byl pro vás článek přínosný?