Hlavní navigace

Microsoft testuje ve Windows 11 praktické shrnutí vašeho účtu, ale i další reklamní sdělení

25. 4. 2024

Sdílet

 Autor: Computerworld.cz s využitím Dall-E
V Beta kanálu Windows 11 se objevily novinky, které nejspíš brzy zamíří i do vašeho počítače.

Microsoft oznámil, že v nabídce Start ve Windows 11 začne zobrazovat praktický přehled nastavení účtu. A taky, že na úvodní stránce bude zobrazovat reklamu na službu Xbox Game Pass.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Microsoft v pátek uvolnil do kanálu Beta verzi systému Windows 11 Insider Preview Build 22635.3500 (KB5036985). To je signál, že se dané funkce pravděpodobně zanedlouho objeví i ve vašem počítači. Prozatím, i když jste zapsáni coby Insider v Beta kanálu, budete muset přepnout na „Získat nejnovější funkce, jakmile budou k dispozici“, abyste je viděli hned.

První z novinek se zdá být docela praktická: Pokud najedete na své jméno v nabídce Start, zobrazí se vám malý přehled předplácených služeb i to, kolik vám zbývá místa v cloudu. Tyto informace najdete i jinde v nabídce Nastavení nebo dokonce v přehledu svého účtu Microsoft na webu. Přesto je takový malý sumář praktický.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Microsoft si chce být také jist, zda jste do systému přidali e-mailovou adresu pro obnovení, a pokud jste ji nepřidali, požádá vás o to. Opět užitečný doplněk.

CS24

Méně nadšený jsem z nové doporučující karty Game Pass, která se bude zobrazovat uvnitř karty „Domů“ v nabídce Nastavení. Nabídka „Objevte svou další oblíbenou hru“ dělá to, co tušíte: Je to jen způsob, jak vás přimět k registraci předplatného Xbox Game Pass, doplněný o tlačítko, které to umožní. Vypadá to, že Microsoft kvůli tomu reorganizuje nastavení Bluetooth a kartu „Cloudové úložiště“.

Všechny drobné způsoby, kterými Microsoft využívá Windows k tomu, aby vás přiměl k dalším předpláceným službám, se začínají slévat dohromady. Když nezafunguje jeden způsob, jak vás přimět používat Edge, přijde Microsoft s jiným…

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?