Hlavní navigace

Microsoft zastavuje nebezpečnostní aktualizace Windows 10

30. 3. 2020

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Uživatelé Windows 10 nebudou od května dostávat nebezpečnostní aktualizace typu C a D.

Microsoft od května pozastaví veškeré nebezpečnostní aktualizace Windows. Jde o další krok v omezování nových úprav operačního systému a dalších produktů, které nejsou nezbytné pro jejich chod. Volitelné aktualizace označované písmeny C a D bývaly dosud vydávány vždy každý třetí, respektive čtvrtý týden v měsíci.

„Zhodnotili jsme současnou zdravotní situace ve světě, a jak ovlivňuje naše uživatele. S ohledem na tyto výzvy se hodláme prioritně zaměřit na bezpečnostní aktualizace,“ uvedla firma v oficiálním prohlášení.

Bezpečnostní aktualizace, označované také písmenem B, bývají vydávány zpravidla každé druhé úterý v měsíci. Na tomto pravidlu se dle firmy nic nemění. Aktualizace C a D jsou využívány k testování úprav nesouvisejících se zabezpečením, jelikož jsou volitelné, řada uživatelů je ale vůbec nevyužívala. Častější byla „Déčka“, díky nimž vývojáři zároveň získávají zpětnou vazbu o tom, jak je systém využíván.

CS24

Jejich pozastavení je zatím posledním krokem Microsoftu ve snaze zaměřit se ve světle aktuální koronavirové pandemie pouze na nejkritičtější procesy. Součástí těchto snah je též nedávné prodloužení podpory pro vybrané edice Windows 10 verze 1709 nebo pozastavení aktualizací prohlížeče Edge. Proč Microsoft dané typy aktualizací omezí až od května a ne okamžitě, neuvedl.

Na nějakou dobu poslední aktualizace typu C je tak očekávána 21. dubna, typ D o týden později.

Byl pro vás článek přínosný?