Hlavní navigace

Microsoft zpřístupnil Windows Phone Mango vývojářům

3. 7. 2011

Sdílet

Společnost Microsoft se snaží posilovat partnerství s vývojáři, aby tak zvýšila svoje šance v bitvě vůči konkurenčním platformám od Applu a Googlu.

Microsoft v tomto týdnu spustil vývojářský program přístupu k chystané aktualizaci Mango pro Windows Phone, známé také jako Windows Phone 7.5. Ta má oficiálně přijít na podzim.


Brandon Watson, ředitel platformy Windows Phone v Microsoftu, na firemním blogu potvrdil, že jeho společnost chce klást důraz na partnerství s vývojáři a poskytnout jim přístup k softwarovým novinkám, které chystá. Registrovaní vývojáři tak mají nyní přístup k beta buildu aktualizace Mango, v němž sice zatím chybí některé z uživatelksých funkcionalit, jež budou ve finální verzi, ale vývojáři mohou již začít připravovat svoje aplikace a testovat je, aby byly připraveny ve chvíli, kdy se Windows Phone 7.5 objeví.

soutez_casestudy


Mezi hlavní novinky, které má aktualizace Mango přinést, patří mobilní verze Internet Exploreru 9 s podporou HTML5 a rychlejším surfováním. Díky akvizici společnosti Skype Microsoftem by se také měl v Mangu objevit integrovaný klient Skype. Více o novinkách najdete v článku Windows Phone 7.5 přinesou 500 novinek slibuje Microsoft.


Podle posledních zpráv, získaných z prezentace Microsoftu, se také objevily i názvy dalších aktualizací platformy Windows Phone, které by měly následovat Mango. Údajně pro ně jsou již Microsoftem používány kódové názvy Tango a Apollo. Jaké novinky budou obsahovat zatím samozřejmě není jasné, jen se spekuluje o tom, že Apollo by mohl být kódový název již další majoritní verze Windows Phone 8.

Byl pro vás článek přínosný?