Hlavní navigace

Mikroprojektor do kapsy

7. 10. 2008

Sdílet

Společnost 3M uvedla začátkem října na náš trh nejmenší mikroprojektor na světě. Tento malý kus hardware lze vzít do kapsy kamkoliv na cesty a umožňuje použití i v místě, kde není na dosah napájení.

Nejmenší projektor na světě má rozměry pouhých 11,5 cm x 5 cm x 2,2 cm, což odpovídá velikosti současného většího mobilního telefonu, a jeho hmotnost je 150 gramů. Výrobce uvádí, že projektor umí ozářit plochu od 6“ do 50“, a to díky použité technologii podsvícení LED diodami. Díky tomu lze taktéž miniprojektor použít kdykoliv a téměř okamžitě, není potřeba čekat delší dobu na zahřátí a po ukončení prezentace na vychladnutí lampy. Díky použité technologii tam MPro110 nepotřebuje žádné chlazení a jeho provoz je naprosto tichý.


Využití tohoto miniprojektoru je všude tam, kde uživatel potřebuje prezentovat data více lidem najednou. Díky integrované baterii lze dokonce prezentovat na cestách a všude tam, kde není k dispozici zásuvka elektrické energie. Podle informací by měl tento projektor vydržet pracovat až jednu hodinu na baterie.

Připojení k přenosnému projektoru realizuje VGA nebo kompozitní vstup, zásobovat daty lze tento projektor nejen z obvyklých zařízení jako jsou stolní počítače a notebooky, ale taktéž z zařízení, které disponují kompozitním výstupem, jak například fotoaparáty, videokamery, ale i některé typy mobilních telefonů a jiné zařízení. Bohužel tomuto miniaturnímu projektoru chybí bezdrátové rozhraní BlueTooth.

Cena pro koncové uživatele byla stanovena na 8 600 Kč včetně DPH, termín prvních dodávek do ČR je stanoven na tento týden, již nyní však lze objednat tento projektor na interentových stránkách společnsoti 3M.

Poznámka redakce:
Vyzkoušeli jsme projektor na vlastní oči a obraz na skoro-finální verzi přístroje nebyl špatný, ale vykazoval zejména v rozích menší jas obraz byl mírně rozostřen. Tento projektor se nám však líbil a těšíme se na finální verzi, jejíž recenzi se pokusíme přinést co nejdříve.

- - Lukáš Jonák

soutez_casestudy

Byl pro vás článek přínosný?