Hlavní navigace

MIT testuje tablety a smartphony Intelu se systémem Android, vypadají slibně

22. 12. 2011

Sdílet

O 32nm technologii Intelu, zvané Medfield, se již dlouho hovoří jako o prvním velkém kroku Intelu směrem na trh mobilních zařízení, tedy smartphonů a tabletů.

První zkušenosti s pokročilými prototypy jednotlivých zařízení měli na MIT ve Spojených Státech. Tým z MIT Technology Review měl možnost krátce otestovat smarthpone s operačním systémem Android ve verzi Gingerbread a tablet se stejným operačním systémem ovšem ve verzi Ice Cream Sandwich.


Tým byl údajně velmi mile převapen hlavně rychlostí odezvy zařízení. Prototyp smartphonu byl podle slov testerů na stejné úrovni, jako dnešní modely telefonů s Androidem či iOS. Testovaný smartphone dokonce přehrával video v Blu-ray kvalitě.


soutez_casestudy

Viceprezidet společnosti Intel, Stephen Smith, se nechal slyšet, že očekává první zařízení na platformě Medfield s operačním systémem Android na trhu v první polovině roku 2012. Dodal také, že některá se mohou objevit na veletrhu CES 2012. Snaha společnosti Intel proniknout na trh smartphonů je bedlivě sledována od samého počátku, kdy se společnost několikrát vydala do slepé uličky. Nejznámější je zřejmě práce na LG W990 na platformě Moorestown. Podle Smithe jsou současné procesory Medfield na velmi pokročilé úrovni, blížící se prodejním hodnotám. Počkejme si tedy co přinese CES 2012.



Byl pro vás článek přínosný?