Hlavní navigace

Motorola připravuje telefony s hypervizorem VMware

6. 3. 2012

Sdílet

 Autor: © Calado - Fotolia.com
Motorola Mobility se přidá ke společnostem LG a Samsung a nabídne smartphony s virtualizační technologií Vmware. Míří tím zejména na podnikové uživatele.

Mobilní hypervizor Vmware pro Android umožňuje uživatelům přepínat mezi „otevřenou“ částí telefonu, ve které může uživatel používat všechny funkce, které chce, a „podnikovou“, kterou má ve správě firemní oddělení IT a která je chráněna před potenciálně škodlivými aplikacemi.


Christy WyattováMotorola zatím neprozradila, pro které modely tuto možnost chystá, korejští výrobci ji hodlají nabízet pro všechny své přístroje s Androidem. Motorola pravděpodobně zaujme rezervovanější postoj, alespoň podle slov její viceprezidentky pro podniková řešení Christy Wyattové, která mimo jiné řekla: „Prozatím jsem ještě neviděla, jak uživatelsky přívětivé toto řešení je.“ Podle ní se uživatel při přepínání z osobní části telefonu do podnikové musí do firemní sekce přihlašovat odděleně. „To není příliš pohodlné,“ řekla Wyattová. „Rádi bychom ve spolupráci s ostatními nabídli natolik pohodlné ovládání, které bude vyhovovat uživatelům i podnikovým zásadám,“ dodala.


Dvojí přístup podle ní nabízí i pozitivní prvky. „Uživatelům se na tomto duálním způsobu používání telefonu bude líbit oddělené účtování za aplikace,“ řekla Wyattová. Virtualizované telefony totiž nabízejí podnikům možnost platit za své zaměstnance za aplikace, které využívají k práci. Osobní aplikaci si samozřejmě hradí uživatel sám.

soutez_casestudy


„Správci IT by chtěli nabídnout smartphony většímu počtu zaměstnanců, obávají se ale nákladů za přenesená data,“ upozornila Wyattová. Uživatelé například mohou využívat mobilní datovou přípojku pro přehrávání videí nebo hudby. Pokud by ale mohli zjišťovat objem přenesených dat ve firemní části telefonu, budou moci účty za přenesená data rozdělit.


Tento duální přístup také usnadní rozhodování společností, zda povolí svým zaměstnancům využívat k práci jejich vlastní zařízení. Díky hypervizoru Vmware budou moci firemní síť lépe zabezpečit. O této problematice jsme psali včera.

Byl pro vás článek přínosný?