Hlavní navigace

Možnosti ukládání webů na Androidu nebo iOS - 4.díl

25. 1. 2018

Sdílet

 Autor: Techhive.com
Zkuste namísto uložení adresy URL internetové stránky (která ale klidně nemusí už zítra existovat) do záložek možnost trvalého uložení internetové stránky do vašeho mobilního zařízení s operačním systémem Android nebo iOS.

Předcházející díl

 

Představte si, že na svém mobilním zařízení s operačním systémem Android nebo iOS procházíte Internet a v tu najednou se dostanete na internetovou stránku, kterou si chcete uložit – ne, nechcete si internetovou stránku uložit mezi záložky, ale chcete si ji uložit přímo do mobilního zařízení nebo do cloudu. Jak to ale provést?

Odešlete text článku v e-mailu (pouze operační systém iOS)

Předpokládejme, že chcete nějaký článek na internetu sdílet se svým známým a nechcete jej tedy mít pouze pro sebe. Sice byste mu mohli poslat odkaz na tento článek, ovšem tentokrát mu potřebujete poslat celý text článku v těle e-mailu.

Pracnější varianta splnění tohoto úkolu spočívá ve výběru veškerého textu internetové stránky a v jeho následném vložení do e-mailu. Pokud však používáte operační systém iOS, existuje ještě jeden daleko jednodušší způsob.

Celý text článku na internetové stránce můžete známému poslat s drobnou asistencí funkce Zobrazení pro čtení (Reader View), která je součástí internetového prohlížeče Safari

Otevřete článek, který chcete sdílet v internetovém prohlížeči Safari a následně klepněte na tlačítko Zobrazení pro čtení (Reader View). Jedná se o tlačítko s obrázkem tří čar. Toto tlačítko se nachází v pravé horní části panelu Adresa. Pokud nevidíte panel Adresa, pak zkuste pohybovat stránkou tak dlouho, dokud se neobjeví).

Klepněte na akční tlačítko (čtvercové tlačítko s obrázkem šipky nahoru nacházející se ve spodní části obrazovky) a poté klepněte na ikonku Mail.

Internetový prohlížeč Safari následně vloží verzi článku v zobrazení pro čtení do těla e-mailu, a navíc v horní části stránky bude uveden odkaz na tuto internetovou stránku. Nyní už stačí jen vybrat příjemce a stisknout tlačítko Odeslat.

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?