Hlavní navigace

MX vs. ATV Untamed

1. 12. 2008

Sdílet

Nudí vás třísetkilometrové rychlosti na asfaltových okruzích? Tak vzhůru do bláta! Závody terénních vozíte...


Nudí vás třísetkilometrové rychlosti na asfaltových okruzích? Tak vzhůru do bláta!

Závody terénních vozítek nejsou vyloženě klasickým žánrem a pro všechny hráče chtivé rychlé jízdy po zablácených tratích je tak každý přírůstek dobrou zprávou. Titul MX vs. ATV Untamed nabízí solidní dávku nerovných cest a vehiklů všeho druhu; samozřejmě nejde o silniční závodní vozy, ale o terénní motorky, čtyřkolky a další pekelné stroje. Hra nabízí klasické samostatné závody, ale také několik turnajů, v nichž si vyzkoušíte různé herní režimy.
Někdy se vrhnete na relativně klasickou motokrosovou trať, jindy při jízdě od startu do cíle profrčíte mnohem otevřenější krajinou a dráhu si tak do značné míry vyberete sami. Kromě rychlosti je samozřejmě důležitá i šikovnost – a nejen proto, abyste si nenatloukli při nějakém karambolu ústa, ale hlavně pro předvedení nějakých fajnových triků. Tady totiž nejde jen o vteřiny, ale také o body za předvedené parádičky; když se ocitnete se svým strojem ve vzduchu, můžete zkusit nějaký ten trik; střihnout nohama, pustit se motorky… Ovládání je přitom poměrně příjemné a pochopitelné, takže i méně zkušení virtuální kaskadéři brzy budou předvádět odvážné kousky. Vyřádit se navíc můžete i v multiplayeru – kromě rozdělení obrazovky a hry dvou hráčů u jedné konzoly se počítá samozřejmě i se závoděním přes internet až v osmi (u PS3), resp. dvanácti (v případě X360) jezdcích. Kromě klasických závodů si s ostatními hráči můžete střihnout i pár zábavných miniher, které příjemně zpestřují zábavu.
Grafické zpracování není špatné, ale jeho kvalita trochu kolísá. Některé tratě vypadají skvěle, jindy je prostředí nepřesvědčivé a nevýrazné. A podobné je to s modely vehiklů a jezdců. Hlavní zbraní této hry je ale solidní hratelnost a bohatá nabídka herních režimů, jak pro jednoho hráče, tak v multiplayeru. I když se na trhu objevují i lepší závodní a motokrosové hry, stojí MX vs. ATV Untamed za vyzkoušení.



V posledních týdnech se herní vydavatelé právě nepředvedli, zejména majitelé konzol se mnoha novinek nedočkali. Přesto se nám podařilo najít několik titulů, které se sice nevešly do prostoru určeného pro pravidelné recenze, ale přesto by vás mohly zajímat.

Age of Empires III: The Asian Dynasties

Druhý datadisk k oblíbené strategii je zasazen – jak je již z názvu patrné – do exotické Asie. V cestě za mocí a slávou se můžete chopit vedení tří různých mocností, Číny, Japonska či Indie, ke slovu se přitom dostane jak zvelebování vlastních sídel, tak válečné výboje.

Vydavatel: Microsoft
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 599?Kč
Platformy: PC
www.ageofempires3.com

Asterix a olympijské hry

Hra určená spíše pro děti přináší oblíbené kreslené hrdiny, Asterixe a Obelixe. Za tyto dvě postavy je možné hrát a zažít atmosféru starověkých olympijských her. Hra je inspirována stejnojmenným filmem a je kompletně v češtině.

Vydavatel: Atari
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 799?Kč
Platformy: PC
www.atari.com/asterix

Fantasy Wars

Návrat k principům starých dobrých tahových strategií musí potěšit všechny přemýšlivé a trpělivé stratégy. Tři bojechtivé národy – lidé, orkové a elfové – se představí ve třech kampaních ve válkou zmítaném fantasy světě. Určeno hlavně pro hardcore hráče.

Vydavatel: 1C
Distributor v ČR: Cenega Czech
Cena: 299?Kč
Platformy: PC
www.fantasywars-thegame.com

Pirates of the Burning Sea

Nové masivně multiplayerové on-line RPG zavede hráče do pirátského prostředí, ve kterém se mohou protloukat jako poctiví obchodníci či nevypočitatelní piráti. Na hráče čeká propracovaná ekonomika a četné námořní i osobní souboje.

Vydavatel: Sony Online
Distributor v ČR: není znám
Cena: 999?Kč (e-shopy)
Platformy: PC
www.burningsea.com/page/home/index.htm

Zlatý kompas

Titul určený zejména fanouškům stejnojmenného snímku je dobrodružnou akční adventurou, odehrávající se v lokacích dobře známých z filmové předlohy. Hlavními postavami jsou Lyra a Iork, hráč bude muset využít k postupu hrou i jejich vzájemné spolupráce.

Vydavatel: Sega
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 799?Kč
Platformy: PC, X360, PS3, Wii, PS2
www.goldencompassgame.com/en

Byl pro vás článek přínosný?