Hlavní navigace

NAS server Synology DS115j

8. 12. 2014

Sdílet

 Autor: IDG
Získal ocenění HD World Excellent za levné a výkonné úložiště dat.

Jednošachtový NAS server Synology DS115j je vhodný především pro ukládání multimediálního obsahu v domácnostech. Za tímto účelem jej lze osadit až 6TB pevným diskem, popřípadě k němu připojit další disky prostřednictvím dvou USB 2.0 portů.

Na Synology DS115j je unikátní především jeho poměr ceny a výkonu, jelikož jde o první NAS server tohoto prestižního výrobce s cenou hluboko pod 3 000 Kč.

Zároveň se ale nijak nešetřilo na hardwaru, takže toto zařízení nejnižší cenové kategorie dosahuje vysoké přenosové rychlosti při čtení i zápisu dat. Konkrétně cca 100/60 MB/s, což by byl velmi dobrý výsledek i pro výrazně dražší NAS.

Synology DS115j

Úložiště DS115j pohání vyspělý operační systém Disk- Station Manager, který ve své nejnovější verzi 5.1 přináší naprosto unikátní funkce pro práci s multimédii v domácí síti i jejich sdílení po internetu. Pro přístup k fotografiím, hudbě, videím i dokumentům uloženým na DS115j můžete použít i celou škálu mobilních aplikací dostupných pro platformy Android, iOS a Windows Phone.

Díky cloudové službě QuickConnect lze k NAS serveru snadno přistupovat i prostřednictvím internetu.

CS24

Cena: 2 530 Kč

www.synology.cz

Byl pro vás článek přínosný?