Hlavní navigace

Nastavte si u YouTube režim picture-in-picture

18. 7. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Tento velmi šikovný doplněk pro internetový prohlížeč Google Chrome vám umožní sledovat video a přitom zároveň ve stejné záložce prohledávat další obsah portálu YouTube.

Jednou z našich nejoblíbenějších funkcí u mobilních aplikací YouTube je režim multitaskingu. Tato naprosto geniální funkce vám umožní sledovat video v menším panelu a přitom zároveň vyhledávat v aplikaci další obsah. Často jsme si přáli mít takovou funkci i na počítači, protože právě na počítači se dá stejného efektu dosáhnout tak, že otevřete novou záložku prohlížeče a poté využijete funkce Snap (přichycení) ve Windows, která vám umožní současně sledovat video a prohlížet zbylý obsah.

Tento způsob představoval řešení ještě před nedávnem, dokud se neobjevilo rozšíření určené pro internetový prohlížeč Google Chrome s názvem YouTube Picture in Picture (beta), které dokáže zajistit multitasking pro YouTube i na vašem počítači.

Přehrávání videa na YouTube pomocí rozšíření Picture-in-Picture

Nejdříve si samozřejmě musíte rozšíření Picture in Picture stáhnout z internetového obchodu Chrome a nainstalovat do internetového prohlížeče. A poté hned můžete začít. Není třeba vůbec nic nastavovat a dokonce ani třeba klepat na žádnou ikonku rozšíření.

Jednoduše se přesuňte na portál YouTube a funkci picture-in-picture máte k dispozici. Nejlépe ji otestujete, když si na tomto portálu spustíte nějaké video. Jakmile se začne video přehrávat, klepněte na ikonku YouTube, která se nachází v levém horním rohu, a přesunete se zpět na domovskou stránku YouTube. Přitom se zároveň sledované video automaticky zmenší do menšího neohraničeného okna do pravého dolního rohu stránky YouTube.

Umístíte-li na přehrávané video ukazatel myši, zobrazí se vám klasické ovládací prvky YouTube. Přímo nad videem pak najdete tři tlačítka, která zajistí zvětšení okna, zavření okna s videem, popřípadě návrat na internetovou stránku videa.

soutez_casestudy

Jedinou další funkcí rozšíření je jeho přidání do místní nabídky, která se objevuje po klepnutí pravým tlačítkem myši. Až si budete prohlížet seznam videí pro přehrávání, klepněte pravým tlačítkem myši na to, které chcete sledovat a záhy uvidíte volbu pro automatické přehrání v režimu picture-in-picture.

Rozšíření Picture in Picture (beta) přidá do místní nabídky novou volbu pro přehrání videa.

Byl pro vás článek přínosný?