Hlavní navigace

Nechte děti psát úkoly na papír i při distanční výuce - 1.díl

21. 10. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Vyplňujte pracovní listy, podpisujte omluvenky a žádosti uvolnění, vytvářejte soubory PDF a spoustu dalšího – a to všechno ze svého mobilního telefonu!

Pokud jsou vaše děti pomalu unaveny z distanční výuky, konkrétně ze všech těch videohovorů a vypracovávání domácích úkolů a prací neustálým ťukáním do počítače, pak možná ocení návrat ke starému dobrému papíru a tužce. Děti totiž vypracují všechny zadané úkoly na papír a vy pak jejich práci jen elektronicky odešlete. A to všechno díky aplikaci Office od Microsoftu ve verzi pro operační systémy iOS a Android.

Firma Microsoft představila svoji aplikaci Office pro operační systémy iOS a Android už v únoru, doslova několik týdnů předtím, než nás pandemie koronaviru uvěznila ve svých domovech. Stejně tak se musely i naše rodiny uchýlit k práci a studiu z domova – a pak jsme díky tomu zjistili, že aplikace Office se dá použít i pro zpracování výstupů každodenně zadávaných úkolů našich dětí, a nejen jich – ocenili jsme je i my dospělí. A je velká škoda, že o ní většina uživatelů neví dodnes.

V následujících dílech najdete několik rychlých návodů, které vám ukáží, jak efektivně pracovat s aplikací Office. Je totiž takřka neuvěřitelné, co všechno tato aplikace dokáže! Můžete si třeba vyfotit stránku v učebnici a pak použít aplikaci Office pro automatické získání textu této vyfotografované stránky, a to díky funkci optického rozpoznávání znaků. Stránku můžete převést do formátu PDF. Vytvořený dokument ve formátu PDF pak můžete podepsat. Nebo si můžete vyfotografovat tabulku a převést ji do tabulky v Excelu, popřípadě převést dokument do formátu PDF a obráceně. Ovšem tyto naposledy zmiňované funkce v žádném případě nepodceňujte, protože třeba nástroje pro převod dokumentů PDF do Wordu se nezískávají právě jednoduše. A navíc na rozdíl od různých editorů dokumentů ve formátu PDF jsou všechny tyto funkce aplikace Office zdarma.

Aplikace Office od Microsoftu pro operační systém Android ukládá seznam vašich nejpoužívanějších dokumentů Office. Přehled všech skvělých funkcí je ukryt v nabídce Akce (Actions).

 

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?